Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Как да преместите аквариума-част 1

Posted by gabriela 26/04/2024 0 Comment(s)

Преместването на аквариум може да бъде трудна задача, особено с по-големите такива. Рано или късно на всеки акварист му се налага да приеме това предизвикателство, но с правилно планиране това може да се направи безопасно.
Самият процес е дълъг и изисква грижи и търпение от ваша страна.
Независимо дали се местите в нов дом или просто пренареждате къщата, необходимо е да знаете как да преместите аквариума, без да му навредите.
В тази статия ще ви дадем съвети и насоки за безопасно транспортиране на любимците си.
Кой е най-добрият начин за преместване?
Най-важният фактор за поддържане на здравословна среда в аквариума, е като сведете до минимум нивата на стрес при рибите, тъй като той може да доведе до появата на различни заболявания.
За съжаление, когато местите аквариум, това е почти невъзможно, но има начини да намалите въздействието на стреса, върху водните обитатели.
А ето и оборудването, с което трябва да разполагате:
1.    Кеп – на нашия сайт, aquarium.bg, ще откриете различни по размери кепчета, на известни марки като AquaEL,Hagen, Eheim.
2.    Чанта (съд) за транспортиране на риби – това е един от най-важните елементи при набавянето на оборудването. Тя трябва да е с подходящ размер, спрямо броя и големината на рибите, за да могат те да се чувстват комфортно.
3.    Докато специално проектираните съдове са предназначени за безопасно транспортиране на рибите, за да преместите водата от вашия аквариум, ще са ви необходими кофи, с плътно затварящи се капаци. Това ще ви даде спокойствие, че няма да разлеете водата, а също така са идеални и за пренос на живи растения.
4.    Маркуч за сифон – необходим e за сифониране на водата от аквариума, в съда за транспортиране на рибите, както и в кофите.
5.    Въздушна помпа на батерии – в зависимост от това, колко далече трябва да пътуват вашите любимци, те трябва да се съхраняват безопасно, като им гарантирате, че водата ще остане аерирана, по време на пътешествието.
На сайта, aquarium.bg, може да разгледате предложенията, които предлагаме, за въздушни помпи на батерии.
След като цялото оборудване е събрано и готово, последното, от което ще се нуждаете, е малко помощ (преместването на аквариум не е работа за един човек).
1.    Избягвайте да храните рибите – не хранете любимците 24 часа, предиместенето. Това ще ограничи количеството рибни отпадъци, които произвеждат и ще поддържа ниски нивата на амоняк по време на транспорта.
2.    Изключете и премахнете техниката – нагреватели, помпи, филтри. Всяка част от техниката изисква различен метод за отстраняване, затова е добре да се запознаете с ръководството към всеки един от продуктите, за да сте сигурни, че нищо не би се повредило при преместването.
•    Нагревателят се изключва и се оставя да се охлади за около 30 минути, преди да го извадите от водата. Това елиминира риска от внезапни температурни промени. След като извадите устройството, то трябва да бъде внимателно увито в кърпа, за да го предпазите, по време на преместването.

 

 

Leave a Comment