Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Какви рибки да сложим в градинското езеро?

25/05/2020 1 Comment(s)

Не може да имате красиво градинско езеро без наличието на рибки и растения в него.

 

Преди да пуснете рибките в езерцето трябва да са преминали карантина, за да се предотврати появата на зарази и паразити.

 

Важно е също така, да тествате параметрите на водата. Езерото ви трябва да има добра филтрираща система и аерация. Подходящи за това са филтрите на EHEIM или Fluval. Благодарение на иновативната си технология ще осигурят най-добрата механична и биологична филтрация на езерото, като елиминират риска от появата на бактерии и алги.

 

Няма по-подходящи от тези видове езерни рибки

 

         Японски шаран – кои

кои

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Японските шарани са предпочитан воден обитател за градинското езеро. Кои са представител на семейство Шаранови. В естествена среда те могат да достигнат скромните 150 см. дължина, но в декоративното езеро те ще достигнат до 90 см. Ще ги разпознаете по ярката украска, на която преобладават цветовете: бяло, черно, червено, жълто, синьо и кремаво.

Отглеждане на кои

Кои са по-едри риби и обичат големи пространства, затова на една рибка и е нужна по-голяма площ - 2,5 м3. Както вече споменахме в началото, трябва да проверите параметрите на водата преди да пуснете рибките във водата.

Както всяка друга рибка, така и кои има определени изисквания за стойности на водата: 7-7,5 pH, обща твърдост на водата – до 20 °. Японският шаран е студеноводна риба и ще се чувства най-добре при температури от 10 до 24 °С.

 

Хранене на кои

Кои са всеядни, подобно на златните рибки и на практика могат да погълнат всичко, което им дадете, но се препоръчва редуването на разнообразната храна – растителна, жива храна и замразена, за да усвоят по-лесно необходимите им витамини.

Подходяща специализирани храна за кои е Tropical KOI growth & Colour (спомага за нормалния растеж и оформянето на цвета при малките кои, но може да се дава и на други езерни рибки).

 

      Златни рибки

Златна рибка

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Златните рибки са типичен представител на градинското езеро, също представител на семейство Шаранови. Според разновидностите си, златните рибки могат да достигнат размери от 12 до 40 см.

 

Отглеждане на златна рибка

Златните рибки също имат изисквания за параметри на водата: от 5,5 до 7,7 pH и обща твърдост – от 3 до 20 °. Също са студеноводни рибки и обичат по-ниски температури, от 16 до 22 °С.

 

Хранене на златни рибки

Златните рибки са всеядни и много лакоми. Преобладаваща при тях трябва да е растителната храна и по-малко от тази с животински произход. Количеството храна трябва да е толкова, колкото могат да изядат за 1-2 минути, но не повече!

За да ви служат дълго време се препоръчва да ги храните със специализирана храна за златни рибки, каквито са: Tropical GoldFish Colour Pellet , Dajana Pet Gold , Храна на люспи за златни рибки и кои Tropical Goldfish Color.

 

Не забравяйте да осигурите максимално естествена среда за водните обитатели.

За тази цел езерото ви трябва да има грунд и растителност. Подходящо живо растение е офиопогон, тъй като е с по-твърди листа и няма опасност да бъде изяден от рибките.

Офиопогон

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

При нас ще откриете кои и златни рибки, както и продукти за езера.

Ако искате да поръчате можете да го направите през сайта или по телефон: 0888 982 362.

1 Comment(s)

Стоян:
13/09/2020, 09:06:01 PM
Reply

Здравейте! Какво ще ми трябва за езеро за риби Кои, освен филтър, нагревател и храната?

Leave a Comment