Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

Градинско езеро - изграждане

13/04/2018 0 Comment(s)

Пролетта е идеалното време за изграждане на градинско езерце. Повишаващите се температури благоприятстват за развитието на рибите и растенията. Желателно е езерото да е с обем поне 5m3 и дълбочина поне 80см, за да предпазим водата от прегряване през лятото и от цялостно замръзване през зимата.

 

Идеалното място за езерото трябва да се огрява за няколко часа на ден от слънцето и да е далеч от дървета и храсти. Опадалите листа могат сериозно да замърсят водата.

 

За начинаещи в сферата, препоръчваме употребата на готови езера от PVC и фибростъкло. Ако търсите предизвикателство, може сами да изградите езерото си с полиетиленово покритие. В начален етап е добре да предвидите борд за растения, както и място за филтърната част. Филтри за градински езера можете да намерите тук.

 

Като атракцион на езерото може да изградите различни водопади и каскади. Използвайте само обли речни камъни, за да избегнете разкъсване на дънното покритие. Дъното на езерото не трябва да има грунд. В противен случай почистването му може да се окаже невъзможно. За улеснение може да се снабдите със сифон за езера.

 

Изборът на риби за езерото е добре да се направи в начален етап. За езера с повече растителност са подходящи златните рибки и кометите. В езера с малко или без растителност, може да пуснете КОИ. И при двата варианта е задължително филтрацията да е перфектна.

 

Финален етап е пълненето с вода и стартирането на биологичния филтър. Препоръчваме употребата на EHEIM POND KICK в комбинация с EHEIM POND BASE. За осигуряване на по-добри условия може да предвидите и система за аерация. Тя може да е под формата на водопад или въздушна завеса.

 

На края, но не на последно място, не забравяйте да използвате само качествени храни за езерните си рибки.

 

 

Екипът на AQUARIUM.BG Ви пожелава приятни моменти край градинското езеро!

Leave a Comment