Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Цените са ориентировъчни и е възможна промяна в зависимост от размера на рибите/безгръбначните. За въпроси относно актуални цени и наличности, се обърнете директно към най-близкия до Вас магазин на Aquarium.bg.
Blue Angelfish

Blue Angelfish

Препоръчителен мин. обем на аквариума

115 литра

Грижа

Лесна

Темперамент/нрав

Полу-агресивен

Водни условия

24-28°С; KH 1-5, pH 5.8-7.0

Максимален размер

15,24 см

Цвят

Черен, Син, Сребрист

Хранене/Диета

Всеядни

Съвместимост

виж таблицата

Произход

Развъдници

Семейство

Цихлиди


 

Общ преглед

Blue Angel ще добавят драма и блясък на вашия аквариум. Той е красива разновидност на скалариите, оцветен е в сребърен фон, с прахово синьо оцветяване, което може да се види по устните, лицето, operculum ( хрилна обвивка) и по горните части на тялото на тези риби. Наблюдават се и вертикални черни ленти по тялото на рибата. С напредването на възрастта синьото оцветяване ще стане по-забележимо на гръбначните, коремните и опашните перки .

Те предпочитат добре засадени аквариуми с най-малко 115 литра с мека, леко кисела вода. Могат да се добавят скали и корени, но трябва да бъде предвидено достатъчно място за плуване.

Когато се опитвате да размножавате този вид, най-добрият вариант е да подслоните редица Blue Angel в същия аквариум , докато се оформи двойка. След като се оформи двойка, трябва да се осигури плоска повърхност, където да се снесат яйцата. Парче от шисти, едно голямо листо , или дори саксия, трябва да бъде разположена под ъгъл от около 30 градуса, в зона на умерен воден поток. Женската ще положи яйцата, а мъжкият ще я последва, за да ги оплоди. След около три дни яйцата ще се излюпят и ще се появят личинките. Хранете ги със запържени новоизлюпени скариди, докато станат достатъчно големи, за да приемат смачкана храна на люспи.

Blue Angel трябва да бъдат хранени с разнообразие от храни, включително зеленчуци и месни храни. Хранете ги с качествена храна на люспи, както и с живи и замразени храни като скариди и хирономус.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Mall of Sofia 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

Blue Angelfish

  • Код:
  • Наличност: Продуктът не е наличен
  • 3.00лв.
на 4 вноски по 0.78 лв.

Етикети: blue, angelfish, скаларии скаларии

Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра ..
3.00лв.
  Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра..
3.00лв.
Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра ..
3.00лв.