Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Цените са ориентировъчни и е възможна промяна в зависимост от размера на рибите/безгръбначните. За въпроси относно актуални цени и наличности, се обърнете директно към най-близкия до Вас магазин на Aquarium.bg.
Изчерпан Buffalo Head Cichlid

Buffalo Head Cichlid

Препоръчителен мин. обем на аквариума

189 литра

Грижа

Лесна

Темперамент/нрав

Полу-агресивен

Водни условия

22-28°С; KH 3-10, pH 6.0-8.0

Максимален размер

11 см

Цвят

Светлокафяв, Черен, Син

Хранене/Диета

Всеядни

Съвместимост

виж таблицата

Произход

р. Конго ( Западна Африка )

Семейство

Цихлиди

 

Общ преглед

Buffalo Head Cichlid е известен също като Lionhead или Blockhead Cichlid , и произхожда от басейна на река Конго , Африка . Те обитават бързите води на река Конго и са развили много " ​​рязък " стил на плуване , подобно при попчетата . Buffalohead е мирна цихлида , която достига максимален размер от около 11 см. Те са украсени в черни , сини , сиви и бежови цветове , а при мъжките от този вид се има гърбица на главата, която става по-голяма с напредването на възрастта. Идеалният аквариум за Buffalo Head Cichlid е от поне 189 литра с много скали за територии и чакъл средно засаден с издръжливи растения . Те се развиват в широк диапазон на рН , неутрално рН 7.0 е идеално. Buffalo Head цихлиди обикновено са пасивна риба , ако им сепредоставя достатъчно място за територии и разплод.

Най-добре е , когато се опитвате да размножавате Buffalo Head Cichlid да се включат три или четири индивида в аквариума с много скали и течаща вода. С течение на времето ще се образува двойка и ще се усамотят, ставайки агхресивни към другитеот групата. Освен ако аквариума е много голям най-добре е да се отстранят останалите индивиди от аквариума . Когато двойката достигне полова зрялост от 5 до 8 см те изкопават бърлога под някоя скала , където ще хвърлят хайвера си . След около 1 седмица личинките ще се излюпят и ще плуват свободно в рамките на няколко дни след това. Хранете ги със запържена смачкана храна на люспи и бебета скариди . Buffalo Head цихлиди са отлични родители, които се грижат за малките, докато се развъдят отново. Цихлидните двойки запазват връзката си за цял живот и е необичайно за един от двамата да стане част от друга двойка в случай на загуба.

Нахранете Buffalo Head Cichlid с разнообразие от храни, базирани на месести или растителни съставки. Замразен солев разтвор и скариди , както и качествени люспести таблетки храна, съдържащи растителни вещества, трябва да бъдат главен елемент от храната на този вид.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

Buffalo Head Cichlid

  • Производител: OEM
  • Код:
  • Наличност: Изчерпан
  • 4.00лв.
на 4 вноски по 1.05 лв.

Етикети: buffalo, head, cichlid, африкански, цихлиди африкански, цихлиди

Albino Angel Изчерпан
Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра ..
3.00лв.
Altum Angel- True Wild Strain Изчерпан
  Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра..
3.00лв.
Assorted Veil Angel Изчерпан
Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра ..
3.00лв.