Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
Изчерпан Buffalo Head Cichlid

Buffalo Head Cichlid

Препоръчителен мин. обем на аквариума

189 литра

Грижа

Лесна

Темперамент/нрав

Полу-агресивен

Водни условия

22-28°С; KH 3-10, pH 6.0-8.0

Максимален размер

11 см

Цвят

Светлокафяв, Черен, Син

Хранене/Диета

Всеядни

Съвместимост

виж таблицата

Произход

р. Конго ( Западна Африка )

Семейство

Цихлиди

 

Общ преглед

Buffalo Head Cichlid е известен също като Lionhead или Blockhead Cichlid , и произхожда от басейна на река Конго , Африка . Те обитават бързите води на река Конго и са развили много " ​​рязък " стил на плуване , подобно при попчетата . Buffalohead е мирна цихлида , която достига максимален размер от около 11 см. Те са украсени в черни , сини , сиви и бежови цветове , а при мъжките от този вид се има гърбица на главата, която става по-голяма с напредването на възрастта. Идеалният аквариум за Buffalo Head Cichlid е от поне 189 литра с много скали за територии и чакъл средно засаден с издръжливи растения . Те се развиват в широк диапазон на рН , неутрално рН 7.0 е идеално. Buffalo Head цихлиди обикновено са пасивна риба , ако им сепредоставя достатъчно място за територии и разплод.

Най-добре е , когато се опитвате да размножавате Buffalo Head Cichlid да се включат три или четири индивида в аквариума с много скали и течаща вода. С течение на времето ще се образува двойка и ще се усамотят, ставайки агхресивни към другитеот групата. Освен ако аквариума е много голям най-добре е да се отстранят останалите индивиди от аквариума . Когато двойката достигне полова зрялост от 5 до 8 см те изкопават бърлога под някоя скала , където ще хвърлят хайвера си . След около 1 седмица личинките ще се излюпят и ще плуват свободно в рамките на няколко дни след това. Хранете ги със запържена смачкана храна на люспи и бебета скариди . Buffalo Head цихлиди са отлични родители, които се грижат за малките, докато се развъдят отново. Цихлидните двойки запазват връзката си за цял живот и е необичайно за един от двамата да стане част от друга двойка в случай на загуба.

Нахранете Buffalo Head Cichlid с разнообразие от храни, базирани на месести или растителни съставки. Замразен солев разтвор и скариди , както и качествени люспести таблетки храна, съдържащи растителни вещества, трябва да бъдат главен елемент от храната на този вид.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

Buffalo Head Cichlid

  • Производител: OEM
  • Код:
  • Наличност: Изчерпан
  • 4.00лв.

Етикети: buffalo, head, cichlid, африкански, цихлиди африкански, цихлиди

Albino Angel Изчерпан
Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра ..
3.00лв.
Altum Angel- True Wild Strain Изчерпан
  Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра..
3.00лв.
Assorted Veil Angel Изчерпан
Препоръчителен мин. обем на аквариума ≈115 литра ..
3.00лв.