Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Филтър Медия

Филтър Медия

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра, с цел повишаване качеството на водата и създаване на оптимална среда в аквариума. Основно, филтър медиите се разделят на механична, биологична и химична.

Механична медия: това са елементи с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, утайка и изпражнения. Този вид филтрация не влияе по никакъв начин на биохимичния състав на водата.

Биологична медия: това са елементите, които осигуряват среда за развитие на полезните бактерии и спомагат за разграждането на отпадъците и понижават токсичността на водата. Някои видове могат да променят състава на водата.

Химична медия: използва се по-рядко от механичната и биологичната медия, но може да бъде дори по-ефективна при пречистване на водата от вредните вещества. Химичната медия може да включва активен въглен (използва се за отстраняване на неорганични и органични съединения, които влияят лошо на обитателите на аквариума), смола с йонен обмен (предназначени за отстраняването на амоняк, нитрати и някои видове органични съединения) и други.

Показване:
Подреждане по:

Био топчета Ferplast BLUBALLS

Bluballs са пластмасови топки с голяма повърхност, които осигуряват ефективно биологично филтриране. Могат да бъдат поставени както във вътрешни, така..

18.80 лв.

Lava gravels 1kg

Парченцата от лава са отлична филтър медия. Порестата структура позволява на голямо количество полезни бактерии да се заселят стабилно и да осигурят б..

3.80 лв.

Активен въглен Hailea 500g

Защо се ползва активен въглен в акваристиката?  Всички знаем, че рибите в аквариума ни произвеждат отровен амоний, който се преработва в сравнит..

6.00 лв.

Стъклена керамика Hailea 1кг

Този продукт представлява стъклена керамика за филтри на аквариуми. Тя има по-голяма площ от обикновената керамика и е по-ефективна за еднакъв грамаж...

16.00 лв.

Филтърна вата Fluval

Продуктът представлява напълно синтетична висококачествена филтърна вата. Тя гарантира кристално чиста вода и е подходяща, както за основна, така и ка..

3.90 лв.

SeaChem Matrix ™

SeaChem Matrix™ е биомедия с висока порьозност, която осигурява ефективна биофилтрация за отстраняване на азотни отпадъци. Той се състои от порьозни н..

10.90 лв.

Seachem Matrix 1кг насипно

SeaChem Matrix™ е биомедия с висока порьозност, която осигурява ефективна биофилтрация за отстраняване на азотни отпадъци. Състои се от порьозни неорг..

27.00 лв.

Биовата RS- M 32x12см

Продуктът представлява специално изработена пореста вата за филтри на аквариуми. Технически характеристики : Подходящ за : сладк..

3.20 лв.

Zeolite 1кг

Зеолитът е изцяло натурален продукт с изключително фина пореста структура. Той е ефективен при отстраняването на амоняка и поддържането на водата чист..

2.50 лв.

SeaChem Purigen ®

SeaChem Purigen® е първокласен синтетичен адсорбент, който не прилича на никой друг филтриращ продукт. Той не е смес от йонообменни съединения или адс..

29.90 лв.

Пореста Био гъба 25x25x3см - 30ppi

Продуктът представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. Тех..

6.00 лв.

Eheim Substrat Pro

Високата плътност в насипно състояние на Eheim Substrat Pro се дължи на сферичната му форма. Той притежава много гъста колонизация на бактерии и намал..

21.20 лв.

Биовата RS-L - 90 х 30 см

Продуктът представлява биовата на производителя RS Electrical. Цвят - син и бял. Размер - L. Технически характеристики : Подходящ за..

8.80 лв.

Fluval Zeo-Carb 450 гр. ( 3x150 )

Fluval Zeo-Carb е първокласна комбинация от Fluval Carbon и Fluval Removal Ammonia. Работейки заедно, тези високоефективни филтриращи материали премах..

12.90 лв.

Пореста Био гъба 50x50x4см - 20ppi

Механична медия са елементите с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, прах, утайка и изпражнения. Този вид филтра..

29.90 лв.

Пореста Био гъба 25x25x5см - 30ppi

Продуктът представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. Тех..

8.00 лв.

Пореста Био гъба 50x50x5см - 10ppi

Продуктът представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. Технически ха..

35.00 лв.

Стъклена керамика Bio-MAX White Fluval

Fluval BIOMAX има изключително пореста структура, което я прави изключително подходяща за създаване на отлична биологична филтрация. Поставя се във фи..

8.50 лв.

Пореста Био гъба 50х50х3см - 30ppi

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра с цел подобряване на качеството на водата и създаване на оптимална среда в аква..

22.50 лв.

Пореста Био гъба 50x50x5см - 30ppi

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра с цел подобряване на качеството на водата и създаване на оптимална среда в аква..

35.00 лв.

Seachem ZipBag Sm/Md - филтрираща торбичка с цип

Seachem ZipBag е безшевна торбичка за всякакъв вид филтриращ материал. Тя е много издръжлива и устойчива на белина, каустик и киселини. Технически..

8.20 лв.

Активен въглен EHEIM Karbon

Eheim Karbon е подходящ за пречистване на водата, когато е още в стартираща фаза. По време на инсталация хлор и други химични субстанции могат да влез..

13.10 лв.

Филтърна вата EHEIM Synth

Фината вата спомага за механичното пречистване на водата и от най-дребните замърсители. Те са една от основните причини водата в аквариума да е мътна...

13.10 лв.

SeaChem De*nitrate ™

SeaChem De*nitrate™ е порест материал с разпределение на порите и геометрия, които едновременно улесняват, както аеробната нитрификация в рамките на п..

7.70 лв.