Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Филтър Медия

Филтър Медия

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра, с цел повишаване качеството на водата и създаване на оптимална среда в аквариума. Основно, филтър медиите се разделят на механична, биологична и химична.

Механична медия: това са елементи с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, утайка и изпражнения. Този вид филтрация не влияе по никакъв начин на биохимичния състав на водата.

Биологична медия: това са елементите, които осигуряват среда за развитие на полезните бактерии и спомагат за разграждането на отпадъците и понижават токсичността на водата. Някои видове могат да променят състава на водата.

Химична медия: използва се по-рядко от механичната и биологичната медия, но може да бъде дори по-ефективна при пречистване на водата от вредните вещества. Химичната медия може да включва активен въглен (използва се за отстраняване на неорганични и органични съединения, които влияят лошо на обитателите на аквариума), смола с йонен обмен (предназначени за отстраняването на амоняк, нитрати и някои видове органични съединения) и други.

Показване:
Подреждане по:

Био топчета Ferplast BLUBALLS

Bluballs са пластмасови топки с голяма повърхност, които осигуряват ефективно биологично филтриране. Могат да бъдат поставени както във вътрешни, така..

18.80 лв.

Активен въглен Hailea 500g

Защо се ползва активен въглен в акваристиката?  Всички знаем, че рибите в аквариума ни произвеждат отровен амоний, който се преработва в сравнит..

6.00 лв.

Стъклена керамика Hailea 1кг

Този продукт представлява стъклена керамика за филтри на аквариуми. Тя има по-голяма площ от обикновената керамика и е по-ефективна за еднакъв грамаж...

16.00 лв.

Филтърна вата Fluval

Продуктът представлява напълно синтетична висококачествена филтърна вата. Тя гарантира кристално чиста вода и е подходяща, както за основна, така и ка..

3.80 лв.

Биовата RS- M 32x12см

Продуктът представлява специално изработена пореста вата за филтри на аквариуми. Технически характеристики : Подходящ за : сладк..

3.20 лв.

SeaChem Purigen ®

SeaChem Purigen® е първокласен синтетичен адсорбент, който не прилича на никой друг филтриращ продукт. Той не е смес от йонообменни съединения или адс..

29.90 лв.

Пореста биокерамика Hailea 1kg

Продуктът представлява пореста биокерамика за филтри на аквариуми. Тя е с голяма площ и най-добра филтрация от предлаганите керамики. Технически ха..

26.00 лв.

Eheim Substrat Pro

Високата плътност в насипно състояние на Eheim Substrat Pro се дължи на сферичната му форма. Той притежава много гъста колонизация на бактерии и намал..

21.20 лв.

Биовата RS-L - 90 х 30 см

Продуктът представлява биовата на производителя RS Electrical. Цвят - син и бял. Размер - L. Технически характеристики : Подходящ за..

8.80 лв.

Fluval Zeo-Carb 450 гр. ( 3x150 )

Fluval Zeo-Carb е първокласна комбинация от Fluval Carbon и Fluval Removal Ammonia. Работейки заедно, тези високоефективни филтриращи материали премах..

12.90 лв.

Пореста Био гъба 50x50x5см - 10ppi

Продуктът представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. Технически ха..

35.00 лв.

Стъклена керамика Bio-MAX White Fluval

Fluval BIOMAX има изключително пореста структура, което я прави изключително подходяща за създаване на отлична биологична филтрация. Поставя се във фи..

8.50 лв.

Пореста Био гъба 50х50х3см - 30ppi

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра с цел подобряване на качеството на водата и създаване на оптимална среда в аква..

22.50 лв.

Пореста Био гъба 50x50x5см - 30ppi

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра с цел подобряване на качеството на водата и създаване на оптимална среда в аква..

35.00 лв.

Активен въглен Fluval Carbon

Този активен въглен представлява филтър медия, която пречиства водата от излишна органика и токсини. Поставя се във филтърната торбичка след механична..

13.30 лв.

Seachem ZipBag Sm/Md - филтрираща торбичка с цип

Seachem ZipBag е безшевна торбичка за всякакъв вид филтриращ материал. Тя е много издръжлива и устойчива на белина, каустик и киселини. Технически..

8.20 лв.

Филтър медия AquaEL ZeoMAX PLUS

Продуктът представлява натурален продукт, в който зеолитът има отлични филтриращи свойства. Парченцата са с перфектна големина, за да се осигурят подх..

14.60 лв.

Активен въглен EHEIM Karbon

Eheim Karbon е подходящ за пречистване на водата, когато е още в стартираща фаза. По време на инсталация хлор и други химични субстанции могат да влез..

13.10 лв.

SeaChem De*nitrate ™

SeaChem De*nitrate™ е порест материал с разпределение на порите и геометрия, които едновременно улесняват, както аеробната нитрификация в рамките на п..

7.70 лв.

Филтърна вата EHEIM Synth

Фината вата спомага за механичното пречистване на водата и от най-дребните замърсители. Те са една от основните причини водата в аквариума да е мътна...

13.10 лв.

SeaChem PhosGuard

PhosGuard™ бързо и ефикасно премахва фосфатите и силикатите от морски и сладководни аквариуми. Не се препоръчва за употреба в буферирани с фосфати сла..

16.80 лв.

Торбичка за филтър медия Fluval

Продуктът представлява универсална торбичка за медия. Перфектна е за употреба във всички видове външни филтри. Фината ѝ мрежа позволява съхранение дор..

13.60 лв.

pH регулатор Eheim TORF 1л.

EHEIM TORF пелетите са богати на микро- и макроелементи и аминокиселини. Той се използва за намаляване на pH-то на водата в аквариума. Да се използва ..

27.20 лв.

SeaChem Matrix Carbon ™

SeaChem Matrix Carbon™ е един наистина уникален активен въглен. Той е оформен като сферични топчета за постигане на оптимални хидродинамични свойства...

15.60 лв.