Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

Филтър Медия

Филтър Медия

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра, с цел повишаване качеството на водата и създаване на оптимална среда в аквариума. Основно, филтър медиите се разделят на механична, биологична и химична.

Механична медия: това са елементи с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, прах, утайка и изпражнения. Този вид филтрация не влияе по никакъв начин на биохимичния състав на водата.

Биологична медия: това са елементите, които осигуряват среда за развитие на полезните бактерии и спомагат за разграждането на отпадъците и понижават токсичността на водата. Този тип филтрация влияе на състава на водата.

Химична медия: използва се по-рядко от механичната и биологичната медия, но може да бъде дори по-ефективна при пречистване на водата от вредните вещества. Химичната медия може да включва активен въглен (използва се за отстраняване на неорганични и органични съединения, които влияят лошо на обитателите на аквариума), смола с йонен обмен (предназначени за отстраняването амоняк, нитрати и някои видове органични съединения) и други.

Показване:
Подреждане по:

Био-Боли S-Ф 28мм

Био-Боли –S размер за филтри за аквариум. Цена на бройка..

0.25лв.
Био-боли L-Ф 36мм Изчерпан

Био-боли L-Ф 36мм

Био-боли за филтри за аквариуми. Цена на бройка...

0.35лв.
Zeolite 1кг Изчерпан

Zeolite 1кг

Зеолита е изцяло натурален продукт с изключително фина пореста структура. Това е продукт, изключително ефективен при отстраняването на амоняка и поддъ..

2.50лв.

Биовата RS- M 32x12см

Специално изработена пореста вата за филтри на аквариуми..

3.00лв.

Филтърна вата Fluval

Продуктът представлява напълно синтетична висококачествена филтърна вата. Тя гарантира кристално чиста вода и е подходяща, както за основна, така и ка..

3.60лв.
Lava gravels 1kg Изчерпан

Lava gravels 1kg

Парченцата от лава са отлична филтър медия. Порестата структура позволява на голямо количество полезни бактерии да се заселят стабилно и да осигурят б..

3.80лв.

JBL Гъбка

Гъба за почистване на аквариуми старателно и без остатъци...

4.40лв.
Алгоцид AquaEL Magic algae STOP Изчерпан

Алгоцид AquaEL Magic algae STOP

Представлява пакетче със специална медия за отстраняване на фосфати, нитрати и нитрити. Ефективно и експресно премахва алгии от сладководни аквариуми...

4.90лв.

Филтърна медия Aqua Clear 30 Activated Carbon-V

Филтърната медия Aqua Clear 30 Activated Carbon-V притежава изключително ефективна технология, разработена на базата на активен въглен. Основни нейни ..

4.90лв.
White pro-activated 250g Изчерпан

White pro-activated 250g

Малки керамични сфери с пореста повърхност. Отличен филтрираш материал. Дълъг живот. Осигуряват стабилна среда за благоприятното развитие на полезните..

5.00лв.
Активен въглен Hailea 500g Изчерпан

Активен въглен Hailea 500g

Защо се ползва активен въглен в акваристиката?  Всички знаем, че рибите в аквариума ни произвеждат отровен амоний, който се преработва в сравнит..

6.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x3см - 10ppi

Този продукт представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. ..

6.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x3см - 30ppi

Продуктът представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. Тех..

6.00лв.
Филтърна торбичка Bubble Magus FB-02 Изчерпан

Филтърна торбичка Bubble Magus FB-02

Филтърната торбичка Bubble Magus осигурява оптимизирането на филтрацията във вашия аквариум. Фината ѝ структура филтрира и най-ситните замърсители. Из..

6.50лв.

Биовата RS-L - 90 х 30 см

Биовата RS electrical Цвят - Син и Бял Размер - L..

7.00лв.

SeaChem De*nitrate ™

SeaChem De*nitrate ™ е порест материал с разпределение на порите и геометрия, която едновременно улеснява аеробната нитрификация в рамките на първите ..

7.70лв.

Пореста Био гъба 25x25x4см - 20ppi

Механична медия се наричат елементите с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, прах, утайка и изпражнения. Този ви..

8.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x5см - 10ppi

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра с цел подобряване на качеството на водата и създаване на оптимална среда в аква..

8.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x5см - 30ppi

Продуктът представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. Тех..

8.00лв.

мрежа JBL FilterBag 2 броя

Контейнерна торба за 0.5-1.5 литров филтърен материал Водоустойчив найлон материал-няма изпускане на вещества във водата за фин филтърен материа..

8.50лв.

EHEIM Fix Mechanical filter media 1L

Този специално оформен филтърен материал действа като разделителен слой между механичната и биологичната филтърна среда. Тук се улавят по-големите час..

9.90лв.
Филтърен чорап Bubble Magus Изчерпан

Филтърен чорап Bubble Magus

Филтърният чорап Bubble Magus осигурява оптимизирането на филтрацията във вашия аквариум. Фината му структура филтрира и най-ситните замърсители. Изкл..

9.90лв.

Активен въглен EHEIM Karbon

Eheim Karbon е подходящ за пречистване на водата, когато е още в стартираща фаза. По време на инсталация хлор и други химични субстанции могат да влез..

10.50лв.

Филтър медия AquaEL ZeoMAX PLUS

Представлява натурален продукт, в който зеолитът има отлични филтриращи свойства. Парченцата са с перфектна големина, за да се осигурят подходящи усло..

10.50лв.