Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Филтър Медия

Филтър Медия

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра, с цел повишаване качеството на водата и създаване на оптимална среда в аквариума. Основно, филтър медиите се разделят на механична, биологична и химична.

Механична медия: това са елементи с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, прах, утайка и изпражнения. Този вид филтрация не влияе по никакъв начин на биохимичния състав на водата.

Биологична медия: това са елементите, които осигуряват среда за развитие на полезните бактерии и спомагат за разграждането на отпадъците и понижават токсичността на водата. Този тип филтрация влияе на състава на водата.

Химична медия: използва се по-рядко от механичната и биологичната медия, но може да бъде дори по-ефективна при пречистване на водата от вредните вещества. Химичната медия може да включва активен въглен (използва се за отстраняване на неорганични и органични съединения, които влияят лошо на обитателите на аквариума), смола с йонен обмен (предназначени за отстраняването амоняк, нитрати и някои видове органични съединения) и други.

Показване:
Подреждане по:

Био-Боли S-Ф 28мм

Био-Боли – S размер за филтри за аквариум. Цената е на бройка. Технически характеристики : Подходящ за : сладководни ..

0.25лв.

Биовата RS- M 32x12см

Продуктът представлява специално изработена пореста вата за филтри на аквариуми. Технически характеристики : Подходящ за : сладк..

3.00лв.

Филтърна вата Fluval

Продуктът представлява напълно синтетична висококачествена филтърна вата. Тя гарантира кристално чиста вода и е подходяща, както за основна, така и ка..

3.80лв.

Алгоцид AquaEL Magic algae STOP

Артикулът представлява пакетче със специална медия за отстраняване на фосфати, нитрати и нитрити. Ефективно и експресно премахва алги от сладководни а..

4.90лв.

Филтърна медия Aqua Clear 30 Activated Carbon-V

Филтърната медия Aqua Clear 30 Activated Carbon-V притежава изключително ефективна технология, разработена на базата на активен въглен. Основни нейни ..

5.90лв.

Активен въглен Fluval Carbon C3

Активният въглен Fluval® C3 подобрява прозрачността на водата в сладководни и соленоводни аквариуми. Той е проектиран за филтъра Fluval® C3 и притежав..

6.00лв.

Активен въглен Hailea 500g

Защо се ползва активен въглен в акваристиката?  Всички знаем, че рибите в аквариума ни произвеждат отровен амоний, който се преработва в сравнит..

6.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x3см - 30ppi

Продуктът представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери. Тех..

6.00лв.

Активен въглен Fluval Carbon C2

Активният въглен Fluval® C2 подобрява прозрачността на водата в сладководни и соленоводни аквариуми. Той е проектиран за филтър Fluval® C2 и осигурява..

6.30лв.

Биовата RS-L - 90 х 30 см

Продуктът представлява биовата на производителя RS Electrical. Цвят - син и бял. Размер - L. Технически характеристики : Подходящ за..

7.50лв.

SeaChem De*nitrate ™

SeaChem De*nitrate™ е порест материал с разпределение на порите и геометрия, които едновременно улесняват, както аеробната нитрификация в рамкит..

7.70лв.

Пореста Био гъба 25x25x5см - 10ppi

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра с цел подобряване на качеството на водата и създаване на оптимална среда в аква..

8.00лв.

Активен въглен Fluval Carbon C4

Активният въглен Fluval C4 подобрява прозрачността на водата в сладководни и соленоводни аквариуми. Проектиран е за филтъра Fluval C4 и притежава прев..

9.50лв.

EHEIM Fix Mechanical filter media 1L

Този специално оформен филтърен материал действа като разделителен слой между механичната и биологичната филтърна среда. Тук се улавят по-големите час..

9.90лв.

Активен въглен EHEIM Karbon

Eheim Karbon е подходящ за пречистване на водата, когато е още в стартираща фаза. По време на инсталация хлор и други химични субстанции могат да влез..

10.50лв.

Филтър медия AquaEL ZeoMAX PLUS

Продуктът представлява натурален продукт, в който зеолитът има отлични филтриращи свойства. Парченцата са с перфектна големина, за да се осигурят подх..

10.50лв.

Филтърна вата EHEIM Synth

Фината вата спомага за механичното пречистване на водата и от най-дребните замърсители. Те са една от основните причини водата в аквариума да е мътна...

10.50лв.

Торбичка за медиа EHEIM

Tорбичката за медия е с обем два литра и е подходяща за различни видове медия. Това е оригинален продукт на EHEIM. Технически характеристики :..

10.70лв.

SeaChem Matrix ™

SeaChem Matrix™ е биомедия с висока порьозност, която осигурява ефективна биофилтрация за отстраняване на азотни отпадъци. Той се състои от порь..

10.90лв.

Торфени гранули Fluval Peat

Fluval торфени гранули са изцяло естествен начин за омекотяване на аквариумната вода и постигане на оптимални нива на pH, необходими за развъждане и о..

12.40лв.
Hailea Стъклена керамика 1кг -20%

Hailea Стъклена керамика 1кг

Този продукт представлява стъклена керамика за филтри на аквариуми. Тя има по-голяма площ от обикновената керамика и е по-ефективна за еднакъв грамаж...

16.00лв. 12.80лв.

Fluval Zeo-Carb 450 гр. ( 3x150 )

Fluval Zeo-Carb е първокласна комбинация от Fluval Carbon и Fluval Removal Ammonia. Работейки заедно, тези високоефективни филтриращи материали премах..

12.90лв.

Активен въглен Fluval Carbon

Този активен въглен представлява филтър медия, която пречиства водата от излишна органика и токсини. Поставя се във филтърната торбичка след механична..

13.30лв.

Торбичка за филтър медия Fluval

Продуктът представлява универсална торбичка за медия. Перфектна е за употреба във всички видове външни филтри. Фината ѝ мрежа позволява съхранение дор..

13.60лв.