Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

Филтър Медия

Филтър Медия

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра, с цел повишаване качеството на водата и създаване на оптимална среда в аквариума. Основно, филтър медиите се разделят на механична, биологична и химична.

Механична медия: това са елементи с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, прах, утайка и изпражнения. Този вид филтрация не влияе по никакъв начин на биохимичния състав на водата.

Биологична медия: това са елементите, които осигуряват среда за развитие на полезните бактерии и спомагат за разграждането на отпадъците и понижават токсичността на водата. Този тип филтрация влияе на състава на водата.

Химична медия: използва се по-рядко от механичната и биологичната медия, но може да бъде дори по-ефективна при пречистване на водата от вредните вещества. Химичната медия може да включва активен въглен (използва се за отстраняване на неорганични и органични съединения, които влияят лошо на обитателите на аквариума), смола с йонен обмен (предназначени за отстраняването амоняк, нитрати и някои видове органични съединения) и други.

Показване:
Подреждане по:

Био-Боли S-Ф 28мм

Био-Боли –S размер за филтри за аквариум. Цена на бройка..

0.25лв.
Био-боли L-Ф 36мм Изчерпан

Био-боли L-Ф 36мм

Био-боли за филтри за аквариуми. Цена на бройка...

0.35лв.
Zeolite 1кг Изчерпан

Zeolite 1кг

Зеолита е изцяло натурален продукт с изключително фина пореста структура. Това е продукт, изключително ефективен при отстраняването на амоняка и поддъ..

2.50лв.

Биовата RS- M 32x12см

Специално изработена пореста вата за филтри на аквариуми..

3.00лв.

Филтърна вата Fluval

Напълно синтетична висококачествена филтърна вата. Гарантира кристално чиста вода. Подходяща както за основна така и като допълнителна филтър медия.  ..

3.60лв.

Lava gravels 1kg

Парченцата от лава са отлична филтър медия. Порестата структура позволява на голямо количество полезни бактерии да се заселят стабилно и да осигурят б..

3.80лв.

JBL Гъбка

Гъба за почистване на аквариуми старателно и без остатъци...

4.40лв.

Алгоцид AquaEL Magic algae STOP

Пакетче със специална медия за отстраняване на фосфати, нитрати и нитрити. Ефективно и експресно отстранява алгии от всички видове сладководни аквариу..

4.90лв.

Филтърна медия Aqua Clear 30 Activated Carbon-V

Филтърна медия Aqua Clear 30 Activated Carbon-V . Изключително ефективна технология  разработен на база на активен въглен: Абсорбира миризми, об..

4.90лв.
White pro-activated 250g Изчерпан

White pro-activated 250g

Малки керамични сфери с пореста повърхност. Отличен филтрираш материал. Дълъг живот. Осигуряват стабилна среда за благоприятното развитие на полезните..

5.00лв.
Пореста Био гъба 25x25x3см - 10ppi Изчерпан

Пореста Био гъба 25x25x3см - 10ppi

Пореста Био гъба 25x25x3 см за изграждане на филтри за аквариум. Лесна за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери..

5.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x3см - 30ppi

Пореста Био гъба 25x25x3 см за изграждане на филтри за аквариум. Лесна за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери..

5.00лв.

Активен въглен Hailea 500g

  Защо се ползва активен въглен в акваристиката?  Всички знаем, че рибите в аквариума ни произвеждат отровен амоний, който се преработва в сравн..

6.00лв.
Филтърна торбичка Bubble Magus FB-02 Изчерпан

Филтърна торбичка Bubble Magus FB-02

Филтърната торбичка Bubble Magus ще оптимизира филтрацията във вашия аквариум. Фината й структура филтрира и най-ситните боклуци. Изключително подходя..

6.50лв.

Биовата RS-L - 90 х 30 см

Биовата RS electrical Цвят - Син и Бял Размер - L..

7.00лв.
Пореста Био гъба 25x25x4см - 20ppi Изчерпан

Пореста Био гъба 25x25x4см - 20ppi

Пореста Био Гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери Размер 25х25х4см..

7.00лв.
Пореста Био гъба 25x25x5см - 10ppi Изчерпан

Пореста Био гъба 25x25x5см - 10ppi

Пореста Био гъба 25x25x5 см за изграждане на филтри за аквариум. Лесна за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери..

7.00лв.
Пореста Био гъба 25x25x5см - 30ppi Изчерпан

Пореста Био гъба 25x25x5см - 30ppi

Пореста Био гъба 25x25x5 см за изграждане на филтри за аквариум. Лесна за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери..

7.00лв.

SeaChem De*nitrate ™

SeaChem De*nitrate ™ е порест материал с разпределение на порите и геометрия, която едновременно улеснява аеробната нитрификация в рамките на първите ..

7.70лв.
мрежа JBL FilterBag 2 броя Изчерпан

мрежа JBL FilterBag 2 броя

Контейнерна торба за 0.5-1.5 литров филтърен материал Водоустойчив найлон материал-няма изпускане на вещества във водата за фин филтърен материа..

8.50лв.

EHEIM Fix Mechanical filter media 1L

EHEIM фибри за механична филтрация. Разфасовка 1000 мл     Предназначение филтър ме..

9.90лв.

Филтърен чорап Bubble Magus

Филтърния чорап Bubble Magus ще оптимизира филтрацията във вашия аквариум. Фината му структура филтрира и най-ситните боклуци. Изключително подходящ е..

9.90лв.

Активен въглен EHEIM Karbon

Eheim Karbon е подходящ за пречистване на водата, когато е още в стартираща фаза. По време на инсталация, хлор и други химични субстанции могат да вле..

10.50лв.

Филтър медия AquaEL ZeoMAX PLUS

Натурален продукт. Зеолита има отлични филтриращи свойства. Парченцата са перфектната големина за да осигури подходящи условия за развитие на полезнит..

10.50лв.