Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".

Филтър Медия

Филтър Медия

Филтър медия наричаме всичко, което може да бъде поставено във филтъра с цел повишаване качеството на водата и създаване на оптимална среда в аквариума. Основно филтър медиите се разделят на механична, биологична и химична.

Механична медия:  са елементи с пореста структура, които пречистват водата от частиците недоизядена храна, прах, утайка и изпражнения. Този вид филтрация не влияе по никакъв начин на био-химичния състав на водата.

Биологична медия: са елементите, които осигуряват среда за развитие на полезните бактерии, които спомагат за разграждането на отпадъците и понижават токсичността на водата. Този тип филтрация влияе на състава на водата.

Химична медия: използва се по-рядко от механичната и биологичната медия, но може да бъде дори по-ефективна при пречистване на водата от вредните вещества. Химичната медия може да включва активен въглен (използва се за отстраняване на неорганични и органични съединения, които влияят лошо на обитателите на аквариума), смола с йонен обмен (предназначени за отстраняването амоняк, нитрати и някои видове органични съединения) и други.

Показване:
Подреждане по:

Био-Боли S-Ф 28мм

Био-Боли –S размер за филтри за аквариум. Цена на бройка..

0.25лв.

Био-боли L-Ф 36мм

Био-боли за филтри за аквариуми. Цена на бройка...

0.35лв.

Zeolite 1кг

Зеолита е изцяло натурален продукт с изключително фина пореста структура. Това е продукт, изключително ефективен при отстраняването на амоняка и поддъ..

2.50лв.

Биовата RS- M 32x12см

Специално изработена пореста вата за филтри на аквариуми..

3.00лв.
Филтърна вата Fluval Продука не е наличен

Филтърна вата Fluval

Напълно синтетична висококачествена филтърна вата. Гарантира кристално чиста вода. Подходяща както за основна така и като допълнителна филтър медия.  ..

3.60лв.

Lava gravels 1kg

Парченцата от лава са отлична филтър медия. Порестата структура позволява на голямо количество полезни бактерии да се заселят стабилно и да осигурят б..

4.00лв.
JBL Гъбка Продука не е наличен

JBL Гъбка

Висококачествена пореста гъба за механична и биологична филтрация...

4.40лв.
Алгоцид AquaEL Magic algae STOP Продука не е наличен

Алгоцид AquaEL Magic algae STOP

Пакетче със специална медия за отстраняване на фосфати, нитрати и нитрити. Ефективно и експресно отстранява алгии от всички видове сладководни аквариу..

4.90лв.

White pro-activated 250g

Малки керамични сфери с пореста повърхност. Отличен филтрираш материал. Дълъг живот. Осигуряват стабилна среда за благоприятното развитие на полезните..

5.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x3см - 10ppi

Пореста Био гъба 25x25x3 см за изграждане на филтри за аквариум. Лесна за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери..

5.00лв.

Пореста Био гъба 25x25x3см - 30ppi

Пореста Био гъба 25x25x3 см за изграждане на филтри за аквариум. Лесна за рязане и оформяне във всякакъв вид и размери..

5.00лв.

Активен въглен Hailea

 Защо се ползва активен въглен в акваристиката?  Всички знаем, че рибите в аквариума ни произвеждат отровен амоний, който се преработва в сравн..

6.00лв.
мрежа JBL FilterBag 2 броя Продука не е наличен

мрежа JBL FilterBag 2 броя

Контейнерна торба за 0.5-1.5 литров филтърен материалВодоустойчив найлон материал-няма изпускане на вещества във водатаза фин филтърен материа..

6.50лв.
Филтърна торбичка Bubble Magus Продука не е наличен

Филтърна торбичка Bubble Magus

Филтърната торбичка Bubble Magus ще оптимизира филтрацията във вашия аквариум. Фината й структура филтрира и най-ситните боклуци. Изключително подходя..

6.50лв.

Биовата RS-L - 90 х 30 см

Биовата RS electricalЦвят - Син и БялРазмер - L..

7.00лв.