Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem Prime™

SeaChem Prime™ е пълен и концентриран подобрител за вода, подходящ за употреба както в соленоводни, така и в сладководни аквариуми. Prime премахва/неутрализира хлор, хлорамин и амоняка. Подобрителят Prime трансформира амонякa в безопасна, нетоксична форма, която лесно ще се отстрани от аквариумния биофилтър. Prime може да се използва за намаляване на натрупрането на амоняк /нитрити, при стартиране на водния цикъл на аквариума. Prime се свързва и детоксикира нитрити и нитрати, което позволява на биофилтъра по-ефективно да ги премахне. Също така ще взаимодейства и неутрализира тежките метали, съдържащи се в чешмяната вода при условие на нормална концентрация на такива в нея. Prime също така спомага за производството и възстановяването на естествената слузеста обвивка върху тялото на аквариумните рибки. Prime не влияе на рН на аквариума и няма да затрудни работата на аквариумния  скимер. Използвайте при стартиране на водния цикъл  и всеки път, когато добавяте или сменяте водата в аквариума.

Защо Prime е различен?

Почти всички производители на аквариумни препарати предлагат продукти, които премахват хлора. Нито един от тях обаче, не може да се сравни по качество, концентрация и ефективност с  SeaChem Prime. Prime е вторият по концентрация dechlorinator на пазара след Аquavitro alpha, отново произвеждан от Seachem. Една опаковка от 100 ml  е достатъчна за  над 3800 л чемяна вода.

Подобрителят Prime също съдържа свързващо вещество, което трансформира амоняка, нитритите и нитратите в нетоксични. Много е важно да се разбере как тези две функции да работят заедно. Всички дехлоратори действат чрез химичен процес, известен като редукция. В този процес, токсично разтворимия газ хлор (Cl2) се превръща в нетоксични хлорни йони (Cl-). Редукционният процес също нарушава връзките между хлора и азотните атоми в молекулата на хлорамина (NH2Cl), освобождаващи хлорните атоми и замяната им с водород (Н) за създаване на амоняк (NH3).

Обикновено другите дехлоратори спират там, оставяйки един аквариум пълен с токсичен амоняк! SeaChem предприемa необходимата следваща стъпка чрез включване на амоняк-свързващо вещество за неутрализация на амоняка, произведен в процеса на редукция.

Бъдете много внимателни при закупуване на подобрители за аквариумната вода. Ако Вашата община включва и използва хлорамини в запасите от вода, стандартен разтвор на натриев тиосулфат дехлоратор не е достатъчен. Prime подпомага естественото производство и регенериране на естествената слузеста обвивка върху тялото на аквариумните рибки по-бързо, отколкото, ако се разчита на изкуствени или слузести съединения с неместен произход. Допълнителен бонус за риф любители - Prime няма да затрудни работата на аквариумния  протеин - скимер.

Указания за употреба

Използвайте една пълна мерителна капачка (5 мл) за всеки 200 L чешмяна нова вода. Това премахва около 1 мг/л амоняк, 4 мг/л хлорамин, или 5 м /л хлор. За по-малки дози, моля, обърнете внимание, всяка мерителна чертичка на мерителната капачка е около 1 мл. Може да се добавя директно в аквариума, но по-добре ако се прибавят първо в съда, в който е налята подготвената за добавяне в аквариума вода. Ако добавите директно към аквариума, спазвайте инструкциите съобразно обема на аквариума. Нормално е да се усеща миризма на сяра. За изключително високи концентрации хлорамин, двойна доза от подобрителя за вода Prime може да се използва безопасно. За премахване на нитрити в случай на необходимост, може да се използва до 5 пъти над препоръчаната доза. Ако температурата е по-висока 30 ° С, а хлорът или амонякът са с ниски нива, използвайте половината от препоръчаната доза.

SeaChem Prime™

  • Производител: Seachem
  • Модел:
  • Наличност: В наличност
  • 9.90лв.

Опции

Етикети: seachem, prime™, подобрители, за, вода black, friday

SeaChem GarlicGuard ™ е препарат, повишаващ апетита на  сладководните и соленоводните рибки. GarlicG..
9.90лв.
EHEIM Грижа за водата Със своята нова серия продукти за грижа за водата, EHEIM ви предлага едно л..
7.30лв.
Съвършеното средство за третиране на водата, което не съдържа химикали. Easy-Life Filtre Liquide ..
7.70лв.
EasyStart Да направим водата подходяща за нашите рибки! EasyStart има за цел бързо да пречисти..
7.70лв.
Easy Life Catappa-X 100ml Продука не е наличен
Екстракт от листа на индийски бадем Листата от индийски бадем се добавят към аквариумната вода, з..
7.30лв.