Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem Ammonia Alert™

SeaChem Ammonia Alert™

Аmmonia Alert ™ е иновативен цветен тест за непрекъснато откриване и наблюдение на токсичнния свободен амоняк. Сензорът на Аmmonia Alert променя обратимо цвета си от жълт през зелен до син спрямо концентрацията на амоняк в тествания аквариум. Не са необходими никакви допълнителни тестове, химикали или процедури. Тестът засича по-малко от 0,05 мг / л (PPM) свободен амоняк и ви предупреждава за убиец № 1  преди всеки признак на застрашаващи нива. Действието му продължава до една година. Подходящ за употреба както в сладководни, така и в морски аквариуми.

Защо Аmmonia Alert е различен?

Аmmonia Alert трае до девет пъти по-дълго, колкото конкурентните продукти (година в сравнение с 4-6 седмици). Аmmonia Alert също така е почти на половината от размера на конкурентни продукти. Той е малък, ясен и ненатрапчив, така че няма да отвлича вниманието от вашия аквариум.

Разяснение на действието на продукта

По-малко от 0,02 мг / л свободен амоняк ще произведе зеленикав оттенък на повърхността на теста. Това съответства на общия амоняк (както дейонизиран, така и свободен амоняк) от 0.25 мг / л в морската вода при рН 8.3. В прясна вода при рН 7.0, това съответства на 3,6 мг / л амоняк и от двата вида. Само по себе си амонякът е много по-токсичен от дейонизирания амоняк. Като свободен амоняк, цветът на предупредителното състояние (ALERT) съответства на около 0.05 мг / л,  застрашаващото състояние (ALARM) до около 0.2 мг / л, и токсично състояние (TOXIC) до около 0.5 мг / л. При концентрация на амоняк в предупредително състояние (ALERT) следва да се предприемат действия в следващите няколко дни, при концентрация на амоняка в застрашаващо състояние (ALARM) следва да се предприемат действия в рамките на 1 до 2 дни, а при показатели на теста за токсично състояние на амоняка в аквариума (TOXIC) следва да бъдат предприети незабавни действия поради изключителната токсичност на средата и отражението и върху аквариумните обитатели. Този продукт не се препоръчва за употреба при киселинно рН.

Грижа за продукта

Не се изисква допълнителна поддръжка на продукта освен премахването на водораслите с чиста и мека материя . Избягвайте да докосвате сензора с пръсти, тъй като естественото кожно омазняване може да го повреди. Да не се използва белина, сапун, перилни препарати или твърди предмети за почистване на сензора. Някои оцветяващи лекарства могат да променят цвета на сензора. Чувствителността на сензора се подобрява с времето при условие, че устройството не се оставя да изсъхне. За максимална чувствителност, тестът следва да се разглежда при естествена светлина или светлина, имитираща дневната. Червената светлина намалява зелените и сините нюанси, като намалява видимата чувствителност на теста. Достоверността на теста може да се провери, като се задържи за кратко над съд, съдържащ амоняк -  в този случай следва да се промени бързо.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Ammonia Alert™

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 3
  • 23.50лв.

Етикети: seachem, ammonia, alert™, измервателни, уреди измервателни

pH Alert® е уникално устройство , предназначено за наблюдение на нивото на рН в сладководни аквариум..
23.60лв.
Моделът представлява камъче за въздух 15 см. ( въздушна завеса за аквариум) на производителя Hailea...
1.30лв.
Въздушната помпа RS-083 ви предлага красив дизайн, дълъг живот и много тиха работа. Подходяща е за а..
8.90лв.
Моделът представлява камъче за въздух 30 см. (въздушна завеса за аквариум) на производителя Hailea. ..
2.40лв.
Моделът е клапан за въздух на производителя Hailea. Технически характеристики : По..
0.60лв.
Предфилтърът на EHEIM обира механичните отпадъци от водата преди тя да достигне до канистъра. Лесен ..
23.20лв.