Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem Calcium™

SeaChem Calcium™

Sea Chem Reef Calcium ™ е концентриран (50 000 мг / л) бионаличен комплексен полиглюконат калций, предназначен  да поддържа калция в рифови аквариум без да променя нивата на рН.

Полиглюконатното комплексиране дава няколко предимства - увеличава бионаличността на калций, който е богат източник на метаболитна енергия, която  спомага за поддържането на оптимален растеж на коралите, както и да предотврати изчерпрането на калций и промяна в алкалността. Полиглюконатът не съдържа азот или фосфор, поради което е биологично невъзможно за него да доведе до растеж на алги в добре поддържани рифови системи.

Reef Calcium ™ може да се използва за поддържане на калция, тъй като освен това ще осигури оптимален растеж на коралите, когато се използва в съчетание с йонни калциеви добавки (напр. Reef Complete ®, Reef Advantage Calcium ™). Reef Calcium ™ е предназначен за поддържане на оптимални нива на калций; ако калцият застрашително намалява или се изчерпва следва да се предприеме смяна на водата, или да се използва добавка на йонен калций за възстановяване на оптималните му нива.

Защо Reef Calcium ™  е различен?

Reef Calcium ™ е изграден от верижен органичен калций, а не йонен калций. Когато коралите адсорбират молекулите в тъканите си, използват същото количество енергия, независимо от размера на молекулите. Затова, заредените молекули изискват повече енергия за усвояването им отколкото незаредената молекула на Reef Calcium ™.Също така коралът се обогатява с множество калциеви атоми, лесно метаболизира въглехидрати с по-малко енергия изразходвана от използваната за усвояване на йонен калций. Ето защо, при по-ниски нива на калций, коралите все още могат да усвояват достатъчно количество от органичните вериги на Reef Calcium ™, тъй като те са с много по-високи нива от тези на йонния калций.

Инструкции за употреба

Добавяйте една пълна мерителна капачка (5 мл) на 80 L два пъти седмично. Можете да увеличите количеството или честотата на базата на актуалния растеж на коралите, но не надвишавайте 3 капачки на 80 L  на ден. Всяка пълна мерителна капачка ще повиши нивата на калция с около 3 мг / л. СЪВЕТИ: Използвайте Reef Status Calcium ™ тест за измерване на нивата на калций. Не е необходимо количеството да надвишава 380 мг / L калций общо , когато използвате този продукт. Цветът и прозрачността могат да варират между различните партиди.

 

Calcium (min)

50 mg

Calcium (max)

52 mg

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Mall of Sofia 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Calcium™

  • Производител: Seachem
  • Модел:
  • Наличност: В наличност
  • 18.30лв.

Опции

на 4 вноски по 4.78 лв.

Етикети: seachem, calcium™, препарати, за, морски, аквариум витамини, елементи

Reef Advantage Calcium ™ е некиселинно (рН 8.3-8.6) оптимизирано съчетание от йонни калций, предназн..
22.30лв.
  Защо се ползва активен въглен в акваристиката?  Всички знаем, че рибите в аквариума ни произ..
6.00лв.
Резервна вата за външен филтър Sun Sun 303B. ..
2.00лв.
Субстрат с отлични характеристики за стартиране на растителен аквариум. Концентрираното съдържани..
27.50лв.
Хранителен субстрат за силен растеж на растенията С всички важни минерали и микроелементи С пл..
38.30лв.
 Естествени камъни подходящи за сладководни аквариуми. Камъните са с приблизителен размер около 25-4..
5.00лв.