Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem CupriSorb ™

SeaChem CupriSorb ™

SeaChem CupriSorb ™ е тясно специализиран, синтетичен адсорбент представляващ филтърен материал за отстраняване на мед и тежки метали, както от сладководни, така и от морски аквариуми. CupriSorb ™ извлича всички видове мед, включително хелатирана мед, и продължава действието си до като не промени първоначалния си цвят до тъмно синьо-черен. CupriSorb ™ може да се регенерира многократно. Ако се остави да действа за по продължителен период от време, CupriSorb ™ постепенно ще извлече дори медна утайка, като действието му стига дори дотам, че да направи възможно развитието на безгръбначни колонии дори в аквариуми, агресивно лекувани с мед преди това. CupriSorb ™ е мощна специфична медна хелатираща смола.

Защо CupriSorb ™ е различен?

 Конкурентните предлагани продукти не са хеалтиращи продукти, а само катионобменни смоли. Тези смоли могат да отстранят мед от сладководни, но са неефективни в морски аквариуми, за разлика от CupriSorb ™.

Инструкции за употреба

Използвайте 500 мл за всеки 1250 L, за да отстраните до 15 000 мг (12 мг / л) мед. За оптимални резултати, CupriSorb ™ трябва да бъде поставен в аквариума така, че притока на вода да бъде насочено максимално през него. За да премахнете неоткриваеми нива на меден  субстрат оставене CupriSorb ™ в употреба в продължение на най-малко 2 седмици. След този период резултатите показват, че тестовете за мед не отчитат никакви нива на концентрация. При употреба е препоръчително  да се постави  във филтърната кутия в химичен филтращ модул или на местоположение, което да осигури преминаване на голям концентриран поток на вода. Отслабването на действието или спирането му се установява  с видима ясно изразена промяна в цвета на зърната до тъмносиньо-черен. Използвайте MultiTest® ® Copper, за да следите нивата на мед. След промяна на цвета до гореспоменатите CupriSorb ™ може да се изхвърли или да се регенерира.

Регенерация:

Накиснете вече използвания CupriSorb ™ в неметален съд в разтвор от две чаши вода и 1/2 чаша разтвор на солна киселина. Това е най-добре да бъде направено навън и далеч от деца. Киснете в продължение на 1 час, изплакнете добре след това. Повторете, ако е необходимо, до възстановаване на първоначалния цвят на CupriSorb ™ . Изплакнете обилно с вода и разтвор на натриев бикарбонат, докато образуването на пяна спре. Изплакнете отново. CupriSorb ™ вече е готов за повторна употреба. Ако първоначалният цвят не може да бъде възстановен след няколко измивания с киселина, да се процедира с изплаквания в разтвор на бикарбонат, след това продължете регенерирането както е посочено за HyperSorb ™ или Purigen ®.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem CupriSorb ™

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 66
  • 32.00лв.

Опции

Етикети: seachem, cuprisorb, , филтър, медия филтри

SeaChem Purigen ® е първокласен синтетичен адсорбент, който не прилича на никой друг филтриращ проду..
29.90лв.
Описание    PhosNet™ е гранулиран железен оксид (GFO) с висока порьозност, голяма повърхност и ви..
26.80лв.
SeaChem HyperSorb HyperSorb ™ е синтетичен адсорбент, който превъзхожда всички други смесени синт..
19.90лв.
SeaChem Stability ® бързо и безопасно ще изгради естествен биофилтър, както в сладководни, така ..
9.90лв.
PhosGuard ™ бързо и ефикасно премахва фосфатите и силикатите от морски и сладководни аквариуми. Не с..
16.80лв.
SeaChem Prime™ е концентриран подобрител за вода, който е подходящ за употреба, както в солено..
9.90лв.