Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
Филтър Медия SeaChem De*nitrate ™ 1кг насипно

Филтър Медия SeaChem De*nitrate ™ 1кг насипно

SeaChem De*nitrate ™ е порест материал с разпределение на порите и геометрия, която едновременно улеснява аеробната нитрификация в рамките на първите няколко милиметра дълбочинана на продукта и анаеробна денитрификация в ядрото му. Материалът има голяма повърхностна площ и поддържа висока концентрация на бактерии. Въпреки че De*nitrate ™ има свойството да улавя нитратите, като други нитратозадържащи материали, като например някои зеолити и синтетични смоли, основният механизъм на отстраняване на  нитрати е анаеробна денитрификация.

Защо De*nitrate ™ е различен?

Живите камъни или рифови камъни премахват нитратите чрез анаеробна денитрификация. De*nitrate ™ премахва нитратите посредством същия процес. Ефективността се увеличава няколко пъти, ако водата се филтрира през порестия De*nitrate ™. Както при рифовите камъни, анаеробните условия се постигат от порьозността и изчерпването на кислород от аеробни процеса на повърхността на материала. Прекалено високите дебити следва да се избягват, тъй като те могат да попречат на развитието на подходяща анаеробна среда за подпомагане на денитрифициращите бактерии.

 De*nitrate ™ също така е една отлична среда за аеробна нитрификация и го прави идеален за вътрешни и външни филтърни, съмпове и други филтърни кутии. При висок дебит на потока (повече от 400 литра на час), ще функционира само като аеробен филтър. При нисък дебит на потока (по-малко от 200 литра на час) ще функционира, както като филтър за аеробни, така и като филтър за анаеробни денитрифициращи процеси.

Инструкции за употреба

 За постигане на най-добри резултати, De*nitrate ™ трябва да бъде поставен в аквариума по начин, по който да се осигури възможно най-добър поток на вода през него, като например в аквариумния вътрешен или външен филтър или друг химически филтриращ модул. Дебитът на преминаващия воден поток  не трябва да надвишава 200 L на час. Ако все пак имате нужда от по-висок дебит на потока, използвайте Matrix ™ . Изплакнете продукта преди употреба. След като De*nitrate ™ е бил в употреба в продължение на няколко дни, концентрация на нитрати следва да започне постепенно да пада и да се стабилизира при концентрация от около 4.5 мг / L. Използваният продукт може да остане в употреба докато концентрацията на нитрати не превишава допустимите нива. Всеки 500 мл De*nitrate ™ третират около 100-200 L, в зависимост от първоначалната концентрация на нитрати и настоящия биологичен товар. Трябва да се използва достатъчно за премахване на нитрати със скорост най-малко по-бърза от скоростта на образуване. Ако първоначалната концентрация на нитрати е с много високи нива, същите трябва да се сведат до по-малко от 20 мг / л при смяна на водата и след това да се прилага De*nitrate ™.

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

Филтър Медия SeaChem De*nitrate ™ 1кг насипно

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 184
  • 27.00лв.

Етикети: seachem, de*nitrate, филтър, медия филтри Филтър, Медия, , 1кг, насипно

Seachem MulstiTest Nitrite & Nitrate Този тестов комплект може да измери нитрити до концентра..
43.00лв.
Sera Granured 20 g Изчерпан
Гранулирана храна за Цихлиди подсилваща цветовете. Тази гранулирана храна съдържа голям про..
2.20лв.
Грунд White & Black 6-8мм 2кг Изчерпан
Грундът White & Black е с размер : 6 - 8 мм. Технически характеристики : Подхо..
3.80лв.
Crystal sand 5мм 1кг Изчерпан
Тези камъчета за дъно са с размер : ~0,5 см. Технически характеристики : Подходящ ..
13.00лв.
SeaChem Flourite Black™ е специално оразмерен глинест субстрат, който е създаден за растителни..
42.60лв.