Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem Matrix Carbon ™

SeaChem Matrix Carbon ™

SeaChem Matrix Carbon ™ е един наистина уникален активен въглен. Той е оформен като сферични топчета за постигане на оптимални хидродинамични свойства. Това позволява максимално взаимодействие с водния поток , допълнително благоприятствано и от  високата плътност на макропорестата контактна повърхност. Matrix Carbon ™ е с много ниско съдържание на пепел и минимално въздействие върху рН. Дори когато се добавя към дестилирана вода, рН не се повишава над 7.0. Макар че всички въглеродни атоми съдържат фосфат, независимо от неверните твърдения на производители за противното, MatrixCarbon ™ има най-ниското откриваемо разтворимо съдържание на фосфати от всички основни тествани въглеродни марки. Matrix Carbon ™ превъзхожда другите въглени от висок клас с общ капацитет за отстраняване на аквариумна органична материя, скорост на адсорбция, и продължителност на използване най-малко два пъти.

 

Защо MatrixCarbon е различен?

 

Въглеродът обикновено се счита за химически филтър, но всъщност това не е точно така. В действителност по-точно е да се каже, че представлява механичен филтър, но това е само в състояние на механично филтриране на обекти с молекулен размер. Той функционира, чрез изключително малки пукнатини и цепнатини, наречени макропори и микропори. Микропорестите въглени премахват предимно метали и по-малки йони (като микроелементи) и са най-подходящи за филтриране на въздуха, до като макропорестите въглени премахват предимно по-големи органични молекули (като азотни отпадъци) и са най-подходящи за филтриране на вода.

 
Съставките, от които се произвежда въглерода определят дали той ще бъде с макро или микропореста структура. Въглени, направени от кокосови черупки и други органични продукти формират микропорест въглерод, до като въглеродът, направен от битуминозни въглища формира макропорест въглерод. Matrix Carbon ™ е изработен от битуминозни въглища, което го характеризира като макропорест въглерод. Това е единственият сферичен въглерод на пазара, благодарение на което достига до максимален дебит на филтрация. Оразмерен е така, че да се позволи пълно проникване на вода във всяка една сфера, но не и прекалено малък, за да излиза от филтърната торбичка. Всички въглеродни атоми съдържат фосфат. Въпреки това фосфатите не идват от промиване на въглерода с фосфорна киселина. Повечето въглероди се промиват със сярна киселина. Фосфатът се съдържа в пепелта на въглеродния източник. Основната цел на киселинното измиване е да бъде премахната пепелта. Поради  хидродинамичните свойства на MatrixCarbon, количеството на отстранената пепел е повече, отколкото всеки друг подобен продукт на пазара. Ето защо,  MatrixCarbon съдържа и най-ниското съдържание на разтворим фосфат на пазара.

 

Форма

Сферична
 

Среден диаметър

2,39 мм
 

Плътност

0.49 грама / см
 

Обем на порите (PV)

0.55-0.65 мл / куб. см

Обща площ (TSA)

500-600 m2/ куб. см

TSA / PV

770-1100 m2/mL

Йод

> 1000

Меласи

> 600

рН в дестилирана вода

<7.2

Разтворими фосфати

<0,00001 грама / см

 

 

         

 

 

 

  

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Matrix Carbon ™

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 105
  • 15.60лв.

Опции

Етикети: seachem, matrix, carbon, , филтър, медия филтри

SeaChem Matrix ™ е биомедия с висока порьозност, която осигурява ефективна биофилтрация за отстраняв..
10.90лв.
SeaChem Matrix ™ е биомедия с висока порьозност, която осигурява ефективна биофилтрация за отстраняв..
27.00лв.
SeaChem Flourish™ е цялостна добавка за растенията в аквариума. Тя съдържа богат асортиме..
9.30лв.
Артикулът е силиконова смазка на производителя OEM. Тя се предлага в разфасовка от 25 гр. Техниче..
5.00лв.
Този препарат гарантира минимум 100,000,000 живи и пречистващи водата бактерии на милилитър. Това оз..
9.40лв.
Основна храна за сомове, които се хранят с водорасли и растения. Особено подходяща за Анциструси, зв..
11.50лв.
SeaChem Prime™ е концентриран подобрител за вода, който е подходящ за употреба, както в солено..
9.90лв.