Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
Seachem MultiTest Copper

Seachem MultiTest Copper

Seachem MultiTest Copper

Този тест измерва медта (всички видове) в концентрация по-голяма от 0.01 mg/L в морски и сладководни аквариуми. Използва изключително точна процедура базирана на катализа. С SeaChem MultiTest Copper може да извършите над 75 теста, съдържа и тестова проба в комплекта за проверка на точността.

Инструкции

 1. Напълнете пипетата до мехурчето с вода и запълнете едно отделение от плочата. Повторете още веднъж  и досипете в тестовото отделение.
 2. Добавете 2 капки от Copper Reagent 2
 3. Вкарайте пръчицата в Copper Reagent 1 като е нужно да вземете много малко прах от контейнера. Внимателно поставете пръчицата на контейнера Copper Reagent 1 и разклатете внимателно пръчицата, за да падне излишния прах. Потопете пръчицата в тестовото отделение на плочата и леко разбъркайте.
 4. Сравнете цвета с цветовата таблица, когато се засили синия цвят (което може да стане до 4 минути след разбъркването). Ако правите тест за хелатирана мед, сравнете цвета след 15-25 минути (SeaСhem Cupramine не е хелатиран).
 5. Изсипете тестовата течност на течаща вода и изплакнете плочата. Ако останат следи накиснете или измийте с разредена белина, след което измийте добре.

Инструкции за употреба – намален обхват

 1. Използвайки лъжицата от комплекта, добавете едно деление от Copper Reagent в епруветката (low range cuvettes).
 2. Допълнете епруветката с вода от аквариума до 1 см от горния край. Затворете капачката и разклатете. Напълнете другата епруветка с чиста вода. Тя ще представлява празна мостра.
 3. Сравнете цвета с цветовата скала след  5-10 минути. Сравнявайте цветовете като гледате отгоре надолу, а не от ляво надясно, на бял фон. Поставете втората епруветка до първата, за да ви е по-лесно да разпознаете малки промени в цвета в намаления обхват. За хелатирано желязо, оставете цвета да се развие за 30-45 минути, или докато спре да потъмнява
 4. Разделете резултата на 4.

Проба за проверка на точността

Точността на този тест може да бъде проверена в нормални условия, като използвате мострата от комплекта, вместо аквариумна вода. Не е задължително да правите този тест и той е необходим, само когато се съмнявате в резултата на теста. За да направите пробен тест, използвайте Copper Reference като вода за тест. Стойността на мед в течността е 0.5 mg/L. Използвайте 3 капки от Copper Reagent 2 в стъпка 2, когато правите пробния тест.

Съвети

Ако концентрацията на мед надхвърля 0.8 mg/L, то може да направите теста като добавите 1 пипета аквариумна вода и 1 пипета дестилирана вода (след това умножете получения резултат х 2)

Интерпретация на теста

Естествената морска вода съдържа 0.003 mg/L мед. В риф или морски аквариум, медта трябва да не се засича изобщо. В сладководен аквариум, медта е по-малко опасна, но все пак трябва да бъде в стойности под 0.05 mg/L. Медни тръби могат да бъдат източник на мед в райони с по-мека вода.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

Seachem MultiTest Copper

 • Производител: Seachem
 • Код:
 • Наличност: 7
 • 47.00лв.

Етикети: seachem, multitest, copper, соленоводни, тестове препарати

SeaChem MultiTest Iron Този комплект измерва съдържанието на желязо в сладководен или морски аква..
47.00лв.
SeaChem Cupramine™ ефективно премахва Oodinium, Cryptocaryon, Amyloodinium, Ichthyophthirius и..
15.70лв.
Филтърна торбичка Bubble Magus FB-02 Изчерпан
Филтърната торбичка Bubble Magus осигурява оптимизирането на филтрацията във вашия аквариум. Фината ..
6.50лв.
Характеристики на храната: Нашите технологични експерти..
11.20лв.
Стерилизаторът AquaEL UV AS 3W елиминира алги и паразити и помага за предпазване на рибите от б..
78.60лв.
Измерва неорганичния фосфат до по-малко от 0,05 mg / L Пластина с много кухини за едновременно тест..
47.00лв.