Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem PhosGuard

SeaChem PhosGuard

PhosGuard ™ бързо и ефикасно премахва фосфатите и силикатите от морски и сладководни аквариуми. Не се препоръчва за употреба в буферирани с фосфати сладководни аквариуми. PhosGuard ™ е силно порьозен за постигане на по-висок капацитет на действие и е с формата на сфери за оптимално действие при преминаване на водния поток. PhosGuard ™  превъзхожда всички други предлагани конкурентни продукти.

Защо PhosGuard е различен?
 
Формата на PhosGuard е сферична. Това позволява премонаване на  максимален воден обем  през биомедията. При прекалено компресиране гранулираните фосфатни сферички могат да бъдат деформирани и сплеснати, което драстично ограничава техния капацитет за улавяне на фосфати. Ако се ограничи вътрешното им съприкосновение с водата в голяма степен се ограничава и възможността на продукта на взаимодейства с и улови фосфатите. PhosGuard е единственият продукт за отстраняване на фосфати със сферична форма на пазара. Алуминиевият оксид НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА. Без значение какво ще ви кажат други, извпичането на алуминиево-оксидните медии не възстановява своя капацитет за отстраняване на фосфат. Това погрешно схващане идва от първоначалното предназначение на продукта: промишлено изсушаване на въздух. Очевидно е, че ако един продукт, абсорбира влагата, най-добрият начин за премахване на влагата е да се изпече. Във всеки случай този метод единствено ще премахне водата, но не и уловените замърсители, които се съдържат в нея.

Алуминиев оксид, Разтворим алуминий и коралова токсичност

През последните години се разпространяват спекулации, че фосфати, базирани на алуминиев оксид като PhosGuard ™ освобождават алуминий във водата, което в последствие би довело до умъртяването на коралите. Доказателствата в подкрепа на това твърдение до голяма степен остават непотвърдени.


Чрез серия от контролирани експерименти както в сладководна, така и вморска вода, ние целяхме да дадем отговор на двата въпроса относно  разтворимостта алуминия и алуминиевата токсичност. Резултатите от тези експерименти показват, че при рифове в условията на рН близо 8 не се установява наличието на освободен разтворим алуминиев оксид. При условия на ниски нива на рН и високи дози от препарата, разтворим алуминий може да бъде освободен от двуалуминиев триоксид, а при условията на три пъти над препоръчаната на етикета на продукта дозировка установихме 0.2 мг / л алуминий при рН 5.3.

Освен това, алуминиевият оксид не се абсорбира лесно в биологичните клетки на коралите за да доведе до отрицателни реакции. Дори и при три пъти дозата на PhosGuard ™, меки корали като Sarcophyton остават незасегнати.

Инструкции за употреба

За оптимални резултати PhosGuard ™ трябва да бъде поставен така, че да максимален притока на вода през него. Той може да се използва в филтър, или всяка зона с висок дебит на преминаване на водата. В някои случаи може да бъде необходимо да се използва филтърна торбичка. Използвайте 250 мл (~ 1 чаена чаша) за всеки 300 L. Оставете PhosGuard ™ да действа в продължение на 4 дни, след това направете тест за фосфатни или силикатни концентрации с MultiTest: Phosphate™ или MultiTest: Silicate™. Ако концентрацията на компонента, който се опитвате да намалите не е спаднал до около 0.02 мг / л, заменете PhosGuard ™ с друг продукт, в противен случай оставете да действа, докато нивата започват да се изкачи отново. Докато концентрациите са в допустими граници, продуктът все още изпълнява функцията си. Всеки 500 мл PhosGuard ™ третира над 600 L (т.е. ще премахне до 30 мг / л фосфат в 600 L вода) в зависимост от първоначалните фосфатни / силикатни концентрации и настоящето биологическо натоварване. Да не се употребяват количества над препоръчаните. PhosGuard ™ не е обменна смола, не освобождава нищо във водата, вече уловените фосфатни или силикатни съединения не се разтопява обратно във водата. може да бъде отстранен. Регенерира се чрез сушене и може да бъде върнат в експлоатация до изчерпването му. Непрекъснатото използване на малки количества от PhosGuard ™ , е по-добре отколкото периодично използване на по-големи количества от него.
Внимание!
Може да генерира топлина на първоначален контакт с вода. Предварително намокрете чрез добавяне на двоен обем от чешмяна вода (например 250 мл на продукт в 500 мл вода) към продукта, след това изплакнете.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem PhosGuard

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 85
  • 16.80лв.

Опции

на 4 вноски по 4.39 лв.

Етикети: seachem, phosguard, филтър, медия филтри

SeaChem SeaGel ™ е комбинация от MatrixCarbon ™ и PhosGuard ™. MatrixCarbon ™ представлява изключите..
14.80лв.
Easy Life EasyStart 100ml Изчерпан
EasyStart Да направим водата подходяща за нашите рибки! EasyStart има за цел бързо да пречисти..
8.80лв.
Easy Life Filtre Liquide Изчерпан
Съвършеното средство за третиране на водата, което не съдържа химикали. Easy-Life Filtre Liquide ..
8.80лв.
SeaChem HyperSorb HyperSorb ™ е синтетичен адсорбент, който превъзхожда всички други смесени синт..
19.90лв.
SeaChem Stability ® бързо и безопасно ще изгради естествен биофилтър, както в сладководни, така и в ..
9.90лв.