Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
-23% SeaChem PhosGuard

SeaChem PhosGuard

PhosGuard ™ бързо и ефикасно премахва фосфатите и силикатите от морски и сладководни аквариуми. Не се препоръчва за употреба в буферирани с фосфати сладководни аквариуми. PhosGuard ™ е силно порьозен за постигане на по-висок капацитет на действие и е с формата на сфери за оптимално действие при преминаване на водния поток. PhosGuard ™  превъзхожда всички други предлагани конкурентни продукти.

Защо PhosGuard е различен?
 
Формата на PhosGuard е сферична. Това позволява премонаване на  максимален воден обем  през биомедията. При прекалено компресиране гранулираните фосфатни сферички могат да бъдат деформирани и сплеснати, което драстично ограничава техния капацитет за улавяне на фосфати. Ако се ограничи вътрешното им съприкосновение с водата в голяма степен се ограничава и възможността на продукта на взаимодейства с и улови фосфатите. PhosGuard е единственият продукт за отстраняване на фосфати със сферична форма на пазара. Алуминиевият оксид НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА. Без значение какво ще ви кажат други, извпичането на алуминиево-оксидните медии не възстановява своя капацитет за отстраняване на фосфат. Това погрешно схващане идва от първоначалното предназначение на продукта: промишлено изсушаване на въздух. Очевидно е, че ако един продукт, абсорбира влагата, най-добрият начин за премахване на влагата е да се изпече. Във всеки случай този метод единствено ще премахне водата, но не и уловените замърсители, които се съдържат в нея.

Алуминиев оксид, Разтворим алуминий и коралова токсичност

През последните години се разпространяват спекулации, че фосфати, базирани на алуминиев оксид като PhosGuard ™ освобождават алуминий във водата, което в последствие би довело до умъртяването на коралите. Доказателствата в подкрепа на това твърдение до голяма степен остават непотвърдени.


Чрез серия от контролирани експерименти както в сладководна, така и вморска вода, ние целяхме да дадем отговор на двата въпроса относно  разтворимостта алуминия и алуминиевата токсичност. Резултатите от тези експерименти показват, че при рифове в условията на рН близо 8 не се установява наличието на освободен разтворим алуминиев оксид. При условия на ниски нива на рН и високи дози от препарата, разтворим алуминий може да бъде освободен от двуалуминиев триоксид, а при условията на три пъти над препоръчаната на етикета на продукта дозировка установихме 0.2 мг / л алуминий при рН 5.3.

Освен това, алуминиевият оксид не се абсорбира лесно в биологичните клетки на коралите за да доведе до отрицателни реакции. Дори и при три пъти дозата на PhosGuard ™, меки корали като Sarcophyton остават незасегнати.

Инструкции за употреба

За оптимални резултати PhosGuard ™ трябва да бъде поставен така, че да максимален притока на вода през него. Той може да се използва в филтър, или всяка зона с висок дебит на преминаване на водата. В някои случаи може да бъде необходимо да се използва филтърна торбичка. Използвайте 250 мл (~ 1 чаена чаша) за всеки 300 L. Оставете PhosGuard ™ да действа в продължение на 4 дни, след това направете тест за фосфатни или силикатни концентрации с MultiTest: Phosphate™ или MultiTest: Silicate™. Ако концентрацията на компонента, който се опитвате да намалите не е спаднал до около 0.02 мг / л, заменете PhosGuard ™ с друг продукт, в противен случай оставете да действа, докато нивата започват да се изкачи отново. Докато концентрациите са в допустими граници, продуктът все още изпълнява функцията си. Всеки 500 мл PhosGuard ™ третира над 600 L (т.е. ще премахне до 30 мг / л фосфат в 600 L вода) в зависимост от първоначалните фосфатни / силикатни концентрации и настоящето биологическо натоварване. Да не се употребяват количества над препоръчаните. PhosGuard ™ не е обменна смола, не освобождава нищо във водата, вече уловените фосфатни или силикатни съединения не се разтопява обратно във водата. може да бъде отстранен. Регенерира се чрез сушене и може да бъде върнат в експлоатация до изчерпването му. Непрекъснатото използване на малки количества от PhosGuard ™ , е по-добре отколкото периодично използване на по-големи количества от него.
Внимание!
Може да генерира топлина на първоначален контакт с вода. Предварително намокрете чрез добавяне на двоен обем от чешмяна вода (например 250 мл на продукт в 500 мл вода) към продукта, след това изплакнете.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Mall of Sofia 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem PhosGuard

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 89
  • 16.80лв.
  • 13.00лв.

Опции

на 4 вноски по 3.40 лв.

Етикети: seachem, phosguard, филтър, медия филтри

SeaChem SeaGel ™ -20%
SeaChem SeaGel ™ е комбинация от MatrixCarbon ™ и PhosGuard ™. MatrixCarbon ™ представлява изключите..
14.80лв. 11.84лв.
Easy Life EasyStart 100ml -20% Изчерпан
EasyStart Да направим водата подходяща за нашите рибки! EasyStart има за цел бързо да пречисти..
7.70лв. 6.16лв.
Easy Life Filtre Liquide -20% Изчерпан
Съвършеното средство за третиране на водата, което не съдържа химикали. Easy-Life Filtre Liquide ..
7.70лв. 6.16лв.
Контейнер със скоба за EHEIM Biopower -20% Изчерпан
  Размери - см     Съвместим въ..
10.70лв. 8.56лв.
SeaChem HyperSorb™ -20%
SeaChem HyperSorb HyperSorb ™ е синтетичен адсорбент, който превъзхожда всички други смесени синт..
19.90лв. 15.92лв.
SeaChem Stability ® -20%
SeaChem Stability ® бързо и безопасно ще изгради естествен биофилтър, както в сладководни, така и в ..
9.90лв. 7.92лв.