Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem Purigen ®

SeaChem Purigen ®

SeaChem Purigen ® е първокласен синтетичен адсорбент, който не прилича на никой друг филтриращ продукт. Той не е смес от йонообменни съединения или адсорбенти, а представлява уникален макро-порест синтетичен полимер, който премахва разтворимите и неразтворимите примеси от водата с дебит и капацитет, който надминава всички други предлагани продукти на пазара с повече от 500%. Purigen ® контролира концентрацията на амоняк, нитрити и нитрати чрез премахване на азотосъдържащи органични отпадъци, които иначе биха се освободили при различните биологични процеси в аквариума. Въздействието на Purigen ™ върху микроелементи е минимално. Това значително повишава редукцията. Purigen ™ избистря аквариумната вода до несравнима  яснота. При употреба Purigen ® променя първоначалния си цвят, като потъмнява постепенно,  което намалява неговото действие и е лесно да се регенерира чрез третиране с белина.

Purigen ® е предназначен за употреба както в морски, така и в сладководни аквариуми.

Защо Purigen ® е различен?

Селективност: Purigen ® е смолист продукт с най-високия  капацитет на органично филтриране на пазара. Никой друг продукт не може да се сравни с неговата способност да премахне потъмняването и да придаде на водата изключителна прозрачност. За разлика от другите продукти на пазара, които са прости йонообменни смоли, Purigen ® е специално създаден за органично биологично пречистване. Когато йонообменните смоли на останалите предлагани подобни продукти са достигнали максималния си капацитет за улавяне на метали и други замърсители, Purigen ® е едва започнал да развива своя потенциал. Purigen ® обикновено пренебрегва елементарни прости съединения, като основната му цел на действие е съсредоточена в неутрализирането на азотосъдържащи органични съединения. Основният източник на азотни съединения в един аквариум е биологичният отпадък на обитателите му. Рибките, коралите, дори растенията произвеждат азотни отпадъци. Purigen ® премахва тези отпадъци по-бързо и по-ефективно от всички други продукти на пазара.

Капацитет: Процесите  в  Purigen ™  са с изключително  висок  капацитет благодарение на голямата му площ. Всички други продукти на пазара са чисто сферични екструдирани мъниста. Тези зърна остават гладки дори под микроскоп. Purigen ® е едновременно сферичен и макромрежест. Purigen ™ притежава множество микроскопични пори, които увеличават използваемата площ многократно, в сравнение с тази на чисто сферичните продукти.

Регенерация:

Purigen ® може да се регенерира. При извършване на функцията си да  адсорбира отпадъчните продукти, Purigen ® ще промени цвета си от светло бежов до тъмно кафяв, почти черен. След като се изчерпи, може да се регенерира с разтвор на белина и вода. Белината буквално ще "изгори" органичните частици, които са били отстранени от аквариума. Бъдете внимателни с продукти,  за които се твърди, че се регенерират с разтвор на натриев хлорид. Това е процес на регенерация за целите на йонообменните процеси. A соленият разтвор няма да премахне органичните съединения. Такива смоли имат ограничен капацитет за биологична адсорбция, процесът на регенерация със солен разтвор замества само отстранените йонни съединения. Той няма капацитета да разруши големите органични молекули, които са били отстранени, което е всъщност основната функция на органичните адсорбционни смоли.

Инструкции за употреба

Изплакнете преди употреба. Използвайте  финна мрежеста торбичка  Всеки един литър третира до 4000 литра, в продължение  до шест месеца. Изчерпването на капацитета на продукта се съпровожда с ясно изразена промяна в цвета на зърната до тъмно кафяв или черен.

Регенерация: Накиснете Purigen ® в съотношение 1:1 белина:воден разтвор за 24 часа в неметален съд и в добре проветриво място, далеч от деца. Използвайте  8.25%  разтвор на белина (без аромат, без оцветители). При изваждането изплакнете добре, след това накиснете за 8 ч в разтвор, съдържащ 4 супени лъжици Prime ® на чаша вода. Изплакнете добре.

За използване в сладководни аквариуми продължете, като киснете Purigen ® в продължение на 4 часа в разтвор, съдържащ 2 супени лъжици буфер на чаша вода (напр. Discus Buffer ®, Neutral Regulator ®). Оригиналният цвят и пълна активност следва да са възстановени и Purigen ® е готова за повторна употреба. Внимание: някои видове слузести продукти, отделяни от повърхността на тялото на рибките могат трайно да замърсят Purigen ® и правят регенерацията трудна. Не използвайте повторно,  ако се усеща  мирис на хлор. В случай на съмнение, Purigen ® се накисва в малко количество вода и се тества за остатъчен хлор с тест за хлор.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Purigen ®

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 55
  • 29.90лв.

Опции

Етикети: seachem, purigen, филтър, медия филтри

SeaChem CupriSorb ™ е тясно специализиран, синтетичен адсорбент представляващ филтърен материал за о..
32.00лв.
Този филтър е подходящ, както за морски, така и за сладководни аквариуми. Той е мощен, ефективен и с..
189.00лв.
Нагревател EHEIM / JAGER 300W -12%
С този нагревател на EHEIM вашите риби получават точната температура във всеки аквариум. Той е терми..
56.90лв. 49.90лв.
Изкуствена декорация - Крокодил Изчерпан
Тази декорация е от смола и е подходяща за употреба в аквариуми. Материалите, от които е изработена,..
4.90лв.
Семейство : Araceae Твърдост: мека-средно твърда Континент: Африка Растеж: Бавно Трудност: Лесно..
9.90лв.
Lava gravels 1kg Изчерпан
Парченцата от лава са отлична филтър медия. Порестата структура позволява на голямо количество полез..
3.80лв.