Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem Reef Advantage Calcium

SeaChem Reef Advantage Calcium

Reef Advantage Calcium ™ е некиселинно (рН 8.3-8.6) оптимизирано съчетание от йонни калций, предназначен за възстановяване и поддържане на калций до нива, открити в естествената морска вода. Калцият и карбонатите са от съществено значение за растежа на всички корали. Ако се наблюдава дефицит в някое от тези съединения, коралите ще спрат растежа си, последвано от бърз спад в жизнеността им.
 
Reef Advantage Calcium ™ включва също магнезий и стронций в количества, пропорционални на типичните съотношения на използване на капацитета (100:5:0.1, Ca: Mg: Sr). Това позволява да се поддържат тези два важни елементи, като същевременно се запази и естественото количество калций. За разлика от варовитата вода (kalkwasser), Reef Advantage ™ Calcium е с неутрално рН и няма да разруши магнезия. При използването му по предназначение, алкалността няма да се наруши.

Инструкции за употреба

НАЧИНАЕЩИ: Използвайте 5 г (1 чаена лъжичка) на 150 L два пъти седмично. Разтваря се в най-малко 250 мл (1 чаена чаша *) прясна вода. Проверявайте нивата на калций на всеки 2 седмици и регулирайте количество или честота на добавяне на препарата според съответните нужди.

НАПРЕДНАЛИ: Проверете нивото на калций, а след това следвайте схемата, посочена по-горе, докато калция достигне нива между 380-420 мг / л. Всеки 5 г/150 L ще повиши нивата на калция с около 12 мг / л. Количеството или честотата на добавяне може да се регулира, но не трябва да надвишава 10 г/150L на ден. След това, използвайте според изискванията за поддържане на оптимални нива на калций.

ЕКСПЕРТИ: След определяне степента на потребление на калций, изградете автоматична капкова система. Използвайте следната формула, за да се определи колко да добавите към водата: m = vc/400 (m = грам за добавяне към водата, V = обем на аквариума в литри, с = сума за повишаване на калций в мг / L). Например, ако искате да повишите калция с 25 мг / л в 200 литров аквариум, тогава трябва да добавите 200x25/400 = 12,5 грама във водата. [За справка: 1 галон  = 3,8 литра, 5 грама = 1 чаена лъжичка]. СЪВЕТИ: Ако се използва в комбинация с Reef Calcium ™, не е необходимо да надвишава 380 мг / L калций общо. Използвайте Reef Status ™: Calcium за измерване на нивата на калций.


Да не се предозира! Излишъкът на калций може да повиши загубата на карбонатна алкалност. Не смесвайте директно с карбонатни добавки. За най-добър резултат калциеви и карбонатни добавки следва се добавят през ден или най-малко през 30 минути.

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Reef Advantage Calcium

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 22
  • 22.30лв.

Етикети: seachem, reef, advantage, calcium, витамини, елементи препарати, тестове

Sea Chem Reef Calcium ™ е концентриран (50 000 мг / л) бионаличен комплексен полиглюконат калций, пр..
18.30лв.
Този продукт представлява пореста био гъба за изграждане на филтри за аквариум. Лесна е за..
6.00лв.