Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem Reef Buffer

SeaChem Reef Buffer

Reef Buffer ™ ще повиши карбонатната алкалност; Reef Buffer ™  е предназначен главно за използване като буфер в рифови системи, където поддържането на рН на 8.3 често е трудно. Когато рН не е проблем, Reef Builder ™ или Reef Carbonate ™ трябва да бъде вашият първи избор за карбонатна алкалност добавка.

Reef Buffer ™ е специално разработен за да отговори на нуждите и изискванията на затворената рифова околната среда. Основната разлика между Reef Buffer ™ и Marine Buffer ™ е, че рКа на Reef Buffer ™ е малко по-висока от тази на Marine Buffer ™. РКа на буферния агент е еквивалентна на рН около които този буфер най-силно въздейства. От това лесно може да се предположи, че рК на солената вода следва да бъде в диапазона на 8.3; Въпреки това, множеството от органични киселини, произведени от обитателите на рифовите системи, рН спада до много по-голяма степен, отколкото при безрифовите морски система. Буфер с нива на рКа от 8.3 в крайна сметка ще въздейства повече за получаване на рН в обхвата на 8.0-8.2. По-високата рК на  Reef Buffer ™ (8.6) дава възможност за по-голяма стабилност на рН в рифовите системи, където бионатоварването е значително повече, отколкото в нерифов морски аквариум.


Защо Reef Buffer ™  е различен?
Конкурентните продукти, които не са специално предназначени за рифова околната среда рКа е твърде ниско (в повечето случаи, рКа 8.3). При тези нива на PK, никога не може да бъде постигнато правилното рН в солена вода. По-високото рК в Reef Buffer ™ (8.6) дава възможност за по-голяма стабилност на рН в рифови системи, където бионатоварването е значително повече, отколкото в нерифов морски аквариум.

 

Инструкции за употреба
 Преди употреба установете настоящите нива на рН и алкалност. Използвайте 5 г (1 чаена лъжичка) за всеки 150 L, което ще повиши рН от около 0.1 рН единици (също така ще повиши алкалността от около 0,5 милиеквиваленти / L). Разтваря се в поне една чаша прясна вода, след това се добавят към аквариума. РН на естествената морска вода е 8.25-8.30. В една добре стабилизирана рифова система корекция на рН може да е необходимо от всеки 3-4 дни до през две седмици. Индивидуалната доза може да бъде променяна но да не се превишава препоръчваната доза, без проверка на рН и алкалност (алкалността не трябва да надвишава 6 милиеквиваленти / L). Ако при алкалност 6 милиеквиваленти / L не е постигнато ниво на рН най-малко от 8.20 или се наблюдава помътняване, което не изчезва в рамките на 15 минути, системата не е йонно балансирана. За да възстановите йонния баланс сменете част от водата или регулирайте нивата на магнезий и нивата на калций в приблизително съотнощение 03:01 Mg: Ca (калций не трябва да превишава 400 мг / л).

НЕ ПРЕДОЗИРАЙТЕ: Излишъкът на алкалност може да повиши загубата на калций, магнезий и стронций. Не използвайте директно с продукти, съдържащи  калций, магнезий или стронций.

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Mall of Sofia 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Reef Buffer

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 1
  • 18.50лв.
на 4 вноски по 4.83 лв.

Етикети: seachem, reef, buffer, витамини, елементи препарати, тестове

Производител - Bubble Magus Вносител - АЙ ШОП ЕООД Гаранция : 12 месеца ..
113.40лв.
   Pristine™ използва биологичен, лишен от химикали, метод за подобряване качествата на водата. Прод..
11.50лв.
Seachem Safe е концентрираната версия на Seachem Prime. Може да се използва за сладководни и морски ..
18.20лв.
SeaChem Reef  Trace ™ включва в себе си богато разнообразие от микроелементи, нужни за правилния рас..
18.70лв.