Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem Reef Carbonate

SeaChem Reef Carbonate

Reef Carbonate ™ е концентриранo (4000 милиеквиваленти / L) оптимизирано съчетание на карбонат и бикарбонати соли, предназначени за възстановяване и поддържане на алкалността в рифови аквариуми. Калция и карбонатите са от съществено значение за растежа на всички корали. Ако някоя от тях стане дефицитен, растежът корал ще спре, последван от бърз спад в цялостното здраве на коралите. За да се избегне това, трябва да се осигури оптималното ниво на карбонати (Reef Carbonate ™) и калций (Reef Advantage ™ Calcium или Reef Complete ®).
При използването му както е указано, Reef Carbonate ™ няма да изчерпи нивата на калций, магнезий истронций, които обикновено се утаяват с увеличаване на алкалността. Рифовата алкалност следва да се поддържа при 3-5 милиеквивалента / L (8-14 DKH). Алкалността не трябва да спада под 2 милиеквиваленти / L.

Защо Reef Carbonate ™  е различен?

Като се сравни с конкурентни предлагани продукти, който просто използват натриев бикарбонат, Reef Carbonate ™ е съчетание от карбонатни и бикарбонати соли. Тази смес от соли води до достигане на рК приблизително 9,0 в солена вода (по-висока от конкурентните продукти). В затворени риф системи, множеството отделени органични съединения от аквариумните обитатели ще доведе до тенденция на спадане на нивата на рН, но предимството на по-високите нива на рКа при  Reef Carbonate ™ е стабилизиране на рН около 8.3-8.4. Формулите на конкурентни продукти ги правят неспособни на това, така че нивата на рН винаги ще паднат под желаните такива за риф аквариуми.

Инструкции за употреба
 
НАЧИНАЕЩИ: Използвайте една пълна мерителна капачка (5 мл) на 80 L вода, два пъти седмично. За оптимални резилтати, разтворете в чаша прясна вода, след това добавете към водата. Проверявайте алкалността на всеки 2 седмици и коригирайте дозата или честотата съобразно индивидуалните си нужди. НАПРЕДНАЛИ: Проверете алкалността, а след това следвайте режим на дозиране, описан по-горе, докато алкалността се коригира до 5.4 милиеквиваленти / L. Всяка доза ще повиши алкалността с около 0,25 милиеквиваленти / L. Дозата или честота на дозиране може да се коригират, но не следва да надвишава 1 милиеквиваленти / л дневно. След това използвайте съгласно изискванията за поддържане на оптимални нива на алкалност. ЕКСПЕРТ: След определяне степента на потребление алкалност, създайте постоянна капкова система. Използвайте следната формула, за да  определите колко да добавите: m = VA (m = мл от продукта, който да се добави, V = обем на резервоара в галони (1 галон е приблизително равен на 4 литра), а = необходимата корекция за повишаване на алкалността в милиеквиваленти / L). Например, ако искате да се повиши алкалността от 1 милиеквиваленти / L в 50 галон резервоар трябва да добавите 50х1 = 50 мл от препарата. СЪВЕТИ: За най-добри резултати използвайте постоянна капкова система. Да не се добавят към съмп или друга област на бавен водообмен. Използвайте MultiTest: ™ Marine рН  & Alkalinity за измерване на обща алкалност или Reef Status ™: Magnesium, Carbonate и Borate за измерване карбонатна алкалност.

НЕ предозирайте: Излишъкът на алкалност може да повиши загубата на калций, магнезий и стронций. Не използвайте директно с добавки на основата на калций, магнезий или стронций. За оптимални резултати добавяйте калциеви и карбонатни продукти през ден или най-малко през 30 минути.

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Reef Carbonate

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 24
  • 11.70лв.
на 4 вноски по 3.06 лв.

Етикети: seachem, reef, carbonate, витамини, елементи препарати, тестове

   Pristine™ използва биологичен, лишен от химикали, метод за подобряване качествата на водата. Прод..
11.50лв.
Easy Life Filtre Liquide Изчерпан
Съвършеното средство за третиране на водата, което не съдържа химикали. Easy-Life Filtre Liquide ..
8.80лв.
EasyLife pH Buffer е силна и концентрирана смес за повишаване на KH и стабилизиране на pH в правилни..
23.80лв.
Изработен от висококачествен материал(гума), вакуум RS с щипка, за закрепване на нагреватели, тръби,..
0.50лв.
Aqua Medic Pointex 100 ml Изчерпан
Pointex третира Oodinium и Cryptocaryon паразити в соленоводни аквариуми ефективно и надеждно. Проду..
15.00лв.
С този комплект може да направите поне 150 измервания на нивото на калция в морска вода. Тестът се о..
69.00лв.