Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem  Reef Iodide™

SeaChem Reef Iodide™

Reef Iodide ™ е концентриран (8,000 мг / л), стабилизиран източник на калиев йодид за рифови аквариуми, който ще възстанови и поддържа йодните нива като тези в естествената морска вода. Reef Iodide ™  е създаден да осигури безопасен източник на йодид, без нивата на йода да се превърнат в токсичен свободен йод при условията на съхранение или използване в рифови аквариуми. Йодът е толкова токсичен, колкото и хлора и никога не трябва да се използва в чист вид в рифови системи. Въпреки това, йодидът е толкова безопасен, колкото е хлоридът.

Защо Reef Iodide ™  е различен?

Повечето йодни добавки на пазара са просто съединения на калиев йодид или медицински дезинфектант-известен като Луголов разтвор. Луголовият разтвор е силно концентриран йодид/ разтвор на йод, който е изключително токсичен . Главното му предназначение е за дезинфекция. Въпреки, че такива продукти се продават за употреба в рифови аквариуми, рисковете значително надхвърлят потенциалните минимални ползи, които биха донесли.

Продукти, базирани на калиевия йодид са единствената по-безопасна алтернатива, но ефектът им не е много голям при самостоятелната им употреба, поради нестабилния характер на йодида в аквариумната среда. При добавяне към нея, йодидът става нестабилен и се превръща да елементарен йод (което е биоцид), йодът (който е безполезен за коралите и токсичен при по-високи нива, и не може да се установи с тест), и йодид, който е единствено под формата на йод и възможен за усвояване от коралите. Присъща нестабилност на тези продукти ги прави потенциално опасни за коралите.
За разлика от конкурентните продукти, Reef Iodide ™ е съчетание от стабилизиращи съединения за поддържането му във форма на йодид, след добавяне в аквариума. Всички съставки на Reef Iodide ™ остават налични и напълно използваеми от коралите.

Инструкции за употреба

Моля, имайте предвид, че всяка мерителна чертичка на мерителната капачка е приблизително 1 мл, пълната мерителна капачка е 5 мл.
НАЧИНАЕЩИ: Добавете 5 мл (една пълна мерителна капачка) за всеки 200 L през ден.
НАПРЕДНАЛИ: Добавете 1 мл за всеки 80 L всекидневно, за да се повишат нивата на йодид с 0.10 мг / л. Ако е необходимо, коригирайте добавяното количество така, че нивата на йодид да достигнат 0.06-0.08 мг / L 6-12 часа след последното добавяне. След това, използвайте същото количество дневно и проверявайте нивата на йодид два пъти месечно.
ЕКСПЕРТИ: След определяне степента на потребление на йодид, изградете автоматична капкова система. Използвайте следната формула, за да определите колко да добавяте във водата: m = 0.5vi (m = мл от продукта, необходими да добавяте, V = обем на аквариума в галони (1 галон е приблизително равен на 4 литра), I = необходимото количество на йодит за повишаване в мг / л). Например, ако искате да се повиши нивата на йодид от 0,10 мг / л в 50 галонен  аквариум, тогава трябва да добавите 0.5x50x0.10 = 2,5 мл. Съвети: Нормално е йодидните нива да намалеят след няколко дни. Това е резултат от химическото оползотворяване и изчерпване. Следователно, честотата на използване ще варира в зависимост от различни рифови аквариуми. Добавянето на Reef Iodide ™  може да бъде регулирано в съответствие на кораловите нужди. За да следите актуалните нива на йодид използвайте тестът за многократно употреба  MultiTest®: Iodine/Iodide™.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Reef Iodide™

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 28
  • 18.20лв.
на 4 вноски по 4.76 лв.

Етикети: seachem, reef, iodide™, витамини, елементи препарати, тестове

Seachem Reef Fusion са създадени да предоставят всички основни съставки на морския аквариум. Seachem..
23.60лв.
Продуктът представлява резервни вати за външен филтър EHEIM Professional 4+. Порестият материал се н..
28.40лв.
Характеристики на храната: Нашите технологични експерти..
11.20лв.
SeaChem NutriDiet® Marine Flakes е висококачествена и хранително балансирана диета, формулирана идеа..
8.22лв.
Reef Carbonate ™ е концентриранo (4000 милиеквиваленти / L) оптимизирано съчетание на карбонат и бик..
11.70лв.
REEF ADVANTAGE STRONTIUM Описание на продукта Reef Advantage Strontium ™ възстановява и по..
15.80лв.