Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem Replenish

SeaChem Replenish

Seachem Replenish е патентована смес от соли, предназначена за попълване на съответните физиологични минерали, които се отстраняват при обратната осмоза или при дейонизиране на филтрацията. Seachem Replenish възстановява общата твърдост (GH) използвайки балансирана смес от омекотяващи (натрий, калий) и втвърдяващи (калций, магнезий) соли. Възстановяването на минералното съдържание е важно, защото пълната им липса ще предизвика осмотичен стрес за видовете, на които осморегулационните системи са адаптирани към минерализирани среди. Тежки осмотични стресове могат да причинят осмотичен шок, който да доведе до внезапна смърт.
Осмотичен стрес и шок
Образува се, когато рибите се държат във вода с неадекватно минерално съдържание (твърде високо или твърде ниско). Осмотичния стрес повлиява по-сериозно на риби, които са свикнали да живеят в среда, която е богата на минерали и се премести в аквариум, където нивото на минерали е ниско като осмотичната разлика между вътрешните течности на рибата и околната среда (водата) се увеличава. Такива риби имат по-ниско ефективни осморегулации, от такива, които са физиологически адаптирани към води с ниско минерално съдържание. Ето защо те не са в състояние да се справят с претоварване на осморегулацията.
Осмотичния шок може да бъде резултат в неправилно функциониране на осморегулацията поради неподходящ химически състав на водата. Може да бъде също така причинен от повишена пропускливост на кожата в резултат от заболяване или травма. Осморегулацията позволява на рибите да поддържат правилен баланс на соли и вода в тялото си, което е необходимо за да се създадат оптимални условия за различни физиологични и биохимични процеси. Във всички видове риби, осморегулацията е създадена по начин, който им позволява да се поддържа подходящ баланс на сол и вода  във вода с химични съставки, които се намират в техните естествени обитания. Ако осморегулацията е нарушена поради неблагоприятни условия (осмотичен стрес) или внезапна промяна в химическия състав на водата (осмотичен шок), рибата може да не е в състояние физиологически да се справи с него. Хроничния осмотичен стрес, евентуално може да доведе до смърт на рибата, а осмотичния шок може да причини смърт много бързо.
Начин на ползване
Добавете 1 капачка (5 мл) Seachem Replenish на всеки 40 литра вода за да увеличите GH с 1 meg/L (2.8dGH). Препоръчителната доза за да възстановите дейонизирана вода или осмозна вода на нива 1-2 meg/L, то е нужно да ползвае 5 ml на всеки 20-40 литра вода.
Съдържание в 1L
Calcium (min)  13.00%
Calcium (max)  14.00%
Magnesium (min) 1.2%
Potassium (min) 0.12%
Sodium (min) 0.60%
Sodium (max) 0.70%

 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Replenish

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 9
  • 7.70лв.
на 4 вноски по 2.01 лв.

Етикети: seachem, replenish, подобрители, за, вода препарати, тестове

SeaChem Stability ® -15%
SeaChem Stability ® бързо и безопасно ще изгради естествен биофилтър, както в сладководни, така и в ..
9.90лв. 8.42лв.
SeaChem Prime™ е пълен и концентриран подобрител за вода, подходящ за употреба както в соленов..
9.90лв.
Gold Salt ™ е предназначен да осигури перфектната среда за всички видове златни рибки. Използването ..
8.90лв.
Aquili Water Conditioner Aquili Water Conditioner е препарат, който веднага след неговата употреб..
4.90лв.
Има стоп бутон, който прекратява моментално всмукването на вода. Триъгълната му форма позволява почи..
39.90лв.
Aquili Multivitamin & Amino acids Този подобрител за вода съдържа витамини и аминокиселини не..
5.60лв.
Пълноценна храна съдържаща говеждо сърце и спанак. Богата на протеини. Подобряване на цветовете на р..
3.80лв.