Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem ReefStatus Test Calcium

SeaChem ReefStatus Test Calcium

С този комплект може да направите поне 150 измервания на нивото на калция в морска вода. Тестът се основава на титруване на калций с EDTA в присъствието на калциево специфично индикаторно багрило след съвместно утаяване на магнезий и стронций. Естествената морска вода съдържа между 400 - 410 мг / л калций. За осигуряване на здравословна среда за рифна, калция трябва да е между 380 - 420 мг / л . Ако калция е над 420 мг / л няма да бъде усвоен напълно, а под 380 мг / л ще бъде недостатъчен за поддържане състоянието на рифа. Ако се установи, че калциевите нива са недостатъчни, Seachem предлага разнообразие от продукти, които могат да бъдат използвани за увеличаване на калция: Reef Complete ®, Reef Advantage Calcium ™, Reef Calcium ™ и Reef Kalkwasser ™. Seachem предлага също и други комплекти за тестване на риф: Reef Status ™: Strontium, Reef Status ™: Magnesium, Carbonate & Borate Alkalinity  и  MultiTest ™: Reef Special (тестове за фосфат, силикат и йодид).

Правилното функциониране на този комплект може да бъде потвърдено чрез провеждане на тест по нормалния начин, с изключение на това, че референтната проба се използва на мястото на аквариумната проба. Не е необходимо да провеждате референтен тест, за да използвате този комплект. Единственият път, когато може да изберете да изпълните референтен тест, е дали имате причина да вярвате, че тестът дава неправилни резултати. Ако проведете тест с помощта на референтната извадка и получите правилния резултат (въз основа на известната препоръчителна стойност), тогава знаете, че тестът дава правилни резултати. За да проведете референтен тест, използвайте референтния калций като проба. Референтната стойност е посочена в етикета на контейнера.

Този комплект не е играчка. Той съдържа реагенти, които могат да бъдат опасни, ако се използват небрежно или за цели извън опитаните в инструкциите. Не позволявайте контакт на реагентите с очите, ръцете или дрехите. Не пийте и не поглъщайте. При случаен контакт с очите и кожата измийте обилно с вода и в случай на дискомфорт потърсете медицинска помощ. Пазете далеч от деца.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem ReefStatus Test Calcium

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 2
  • 69.00лв.

Етикети: seachem, test, calcium, соленоводни, тестове препарати

Комбинира морските pH и алкалност, амоняк и нитрити и нитрати. Пластина с много кухини за едноврем..
119.00лв.
Reef Carbonate™ е концентриранo и оптимизирано съчетание на карбонат и бикарбонатни соли, коит..
11.70лв.
Reef Complete® е концентриранa и оптимизирана комбинация от йонен калций, който е предназначен з..
18.30лв.
Многосъставна храна под формата на люспи с високо съдържание на растителни съставки (спанак, коприва..
2.80лв.