Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem Test Iron

SeaChem Test Iron

SeaChem MultiTest Iron

Този комплект измерва съдържанието на желязо в сладководен или морски аквариум до точност 0.05 mg/L. Също засича хелатираното желязо. Със Seachem MultiTest Iron може да извършите над 75 теста и съдържа референтна проба за проверка на точността.

Инструкции за употреба – нормален обхват

 1. Използвайки лъжицата от комплекта, добавете едно деление от Iron Reagent във вдлъбнатина на тестовата плоча.
 2. Напълнете тестовата пипета до основата и капнете в тестовото отделение на плочата. Повторете още веднъж пълненето на пипетата и добавете в тестовото отделение. Разбъркайте леко с върха на лъжицата.
 3. Сравнете цвета с цветовата скала след 2-5 минути. За хелатирано желязо, изчакайте цвета да се развие за 30-45 минути, или докато цветът спре да потъмнява.
 4. След като приключите измийте тестовата плоча на течаща вода. Ако плочата остане оцветена, накиснете или измийте с разредена белина. След това измийте добре.

Инструкции за употреба – намален обхват

 1. Използвайки лъжицата от комплекта, добавете едно деление от Iron Reagent в епруветката (low range cuvettes).
 2. Допълнете епруветката с вода от аквариума до 1 см от горния край. Затворете капачката и разклатете. Напълнете другата епруветка с чиста вода. Тя ще представлява празна мостра.
 3. Сравнете цвета с цветовата скала след 5-10 минути. Сравнявайте цветовете като гледате от горе на долу, а не от ляво на дясно, на бял фон. Поставете втората епруветка до първата, за да ви е по-лесно да разпознаете малки промени в цвета в намаления обхват. За хелатирано желязо, оставете цвета да се развие за 30-45 минути, или докато спре да потъмнява
 4. Разделете резултата на 4.

         Проба за проверка на точността

Точността на този тест може да бъде проверена в нормални условия като използвате мострата от комплекта, вместо аквариумна вода. Не е задължително да правите този тест и той е необходим, само когато се съмнявате в резултата на теста. За да направите пробен тест, добавете 1 капка от Iron Reference Stock в 1 литър дейонизирана, осмозна или дистилирана вода. Измийте добре пипета след добавянето на едната капка. След това използвайте тази вода за нормалния тест за желязо. Стойността, която трябва да покаже теста е 0.4 mg/L.

Съвети

Ако няма наличие на желязо, то разтворът ще има леко жълт цвят.

Интерпретация на теста

Този комплект измерва както йонното, така и хелатираното желязо. Желязото е важна съставка за растителните аквариуми и трябва да се държи в граници между 0.1 и 0.2 mg/L. Нивото на желязо е без значение за рибите в аквариума. Все пак нива над 0.5 mg/L могат да бъдат токсични за някои видове и трябва да се избягват. При нормални обстоятелства, физически е невъзможно да се поддържа измеримо количество концентрация на желязо в морска вода. Натуралната морска вода съдържа не повече от 0.01 mg/L - концентрация, която може едва да бъде доловена от този тест.

Пазете далеч от деца. Не поглъщайте. В случай на поглъщане се свържете с лекар. След употреба измийте добре ръцете си. Ползвайте с повишено внимание. При досег с очите веднага изплакнете обилно с чиста вода, свържете се с лекар.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Test Iron

 • Производител: Seachem
 • Код:
 • Наличност: 6
 • 47.00лв.

Етикети: seachem, test, iron, соленоводни, тестове препарати

MultiTest ™ морско рН и алкалност Морското рН трябва да бъде 8,2—8,4. Резервоарите,..
43.00лв.
Seachem MultiTest Copper Този тест измерва медта (всички видове) в концентрация по-голяма от 0.01..
47.00лв.
Храна на люспи за всички видове риби. Съдържа 25%  спирулина и хлорела водорасли, което е оптималнот..
3.80лв.
Нагревател PLATINUM AquaEL 150W -15%
Този модел е напълно електронен нагревател. Притежава изключително висококачествен термостат с точно..
38.90лв. 33.07лв.
Seachem MulstiTest Nitrite & Nitrate Този тестов комплект може да измери нитрити до концентра..
43.00лв.
Измерва неорганичния фосфат до по-малко от 0,05 mg / L Пластина с много кухини за едновременно тест..
47.00лв.