Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem Reef Salt  1кг насипно

Reef Salt ™ е химически стабилна смес от соли, предназначенa да възпроизвежда естествените морски води. Тя е специално призведена за трансформиране на сладководна в морска рифова вода и ще осигури идеални концентрации на магнезий, калций, стронций, подходяща алкалност и нива на рН за рифови аквариумни системи. Reef Salt ™  съдържа всички основни и второстепенни необходими елементи, които се срещат в естествените рифови води, но не съдържа токсични или несъществени компоненти като нитрати, фосфати, силикати, арсен, кадмий, или берилий. Reef Salt ™ се разтваря бързо и напълно и е готов за употреба само за няколко минути. Reef Salt ™ ще поддържа и подобрява алкалната стабилност нивата на калций за тези, които желаят да запазят калций над нормалните за морска вода нива (NSW) (400 мг / л), както и поддържане на нива на бромид (65 мг / л).

За морски аквариуми без корали, използвайте Marine Salt ™ вместо Reef Salt ™ . Marine Salt ™ е създаден специално, за да отговори на нуждите на такива морски системи.
Указания за употреба
1. Смесете Reef Salt ™ със дехлорирана чешмяна или пречистена вода. Ние препоръчваме използването Prime ® за да неутрализирате наличния хлор/хлорамин в чешмяната вода. Ако качеството на използвания от Вас водоизточник  е с изключително лошо качество препоръчваме пречистване с Pinnacle ™ RO / DI система.

ЗАБЕЛЕЖКА: За да приготвите малки количества, използвайте 34 г Reef Salt ™ за всеки литър вода.

2. Разбъркайте добре до постигане на пълно разтваряне. Въпреки че разтворът на Reef Salt ™ може да се използва веднага, се препоръчва аериране на водата, докато се постигне равновесие между кислород / въглероден диоксид.

3. Измерете солеността. Препоръчителният обхват на соленост на водата е 1.020 - 1.025 при 24 C (75 F).

ЗАБЕЛЕЖКА: 675 грама на Reef Salt ™ е достатъчна за подготвянето на 20 литра солена вода със соленост 1,021.

4. Регулирайте нивото на соленост ако е необходимо. Ако е твърде ниско, добавете още Reef Salt ™. Ако е твърде високо, добавете още от дехлоратора Prime ® или пречистена вода.
5. Препоръчва се подмяната на 20% от водата в аквариума на всеки 2 седмици (или каквото количество е необходимо), за да се поддържа оптималното качество на водата.

Употреба:

ЗАБЕЛЕЖКА: Никога не смесвайте Reef Salt ™ директно в аквариум с рибки.
В Нови Аквариуми: Въведете рибките в  аквариума СЛЕД като солта е напълно разтворена, постигнати са необходимите нива на соленост и след предварително аериране до достигане на равновесие между кислород / въглероден диоксид. Използвайте Stability за да се избегне "синдрома на новия аквариум" и предотвратяване на ненужни загуби на аквариумни обитатели.

ВНИМАНИЕ: Reef Salt ™ не е за консумация от хора. Да се съхранява на място, недостъпно за деца. Контакт с продукта в суха форма може да доведе до кожно или очно раздразнение. В случай на контакт с очите, незабавно изплакнете обилно с хладка вода и се консултирайте с лекар.

Забележка: В зависимост от солеността, алкалността следва да бъде в нивата около 4.0-5.0 милиеквивалента / L; калций - между 380-430 мг / L; магнезия - между 1200-1350 мг / л, и стронцият - 8-12 мг / л . Между смените на водата е възможна промяна в количествата на някои елементи, като те могат и да се изчерпят. SeaChem предлага пълна гама от рифови добавки за възстановяване и поддържане на много параметри, включително (но не само) на калций, магнезий, стронций, йодид и алкалност.

Обичайни концентрации в Reef Salt™
*Нивата могат да варират в зависимост от солеността

 Units=mg/L
Chloride19,336
Sodium10,752
Sulfate2,657
Magnesium1,317
Potassium421
Calcium442
Carbonate/Bicarbonate
142
Strontium
9.5
Bromide64
Boron
16
Iodide
0.060
Silicon
<0.1
Lithium
0.3
Iron0.0098
Copper0.0003
Nickel<0.015
Zinc0.0107
Manganese0.0023
Molybdenum0.0098
Cobalt0.0004
Vanadium<0.015
Selenium<0.019
Rubidium0.118
Barium0.04

SeaChem Reef Salt 1кг насипно

  • Производител: Seachem
  • Модел:
  • Наличност: В наличност
  • 10.00лв.

Етикети: SeaChem, Reef Salt, salt, сол seachem, reef, 1кг, насипно, Тестове, Измервателни, уреди