Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 30 лв.!
SeaChem Flourish Excel™

SeaChem Flourish Excel™

SeaChem Flourish Excel™ е източник на био органичен въглерод. Всички растения имат нужда от източник на въглерод. Те нормално си го добиват от CO2 (въглероден диоксид), но може да си го добиват и от различни прости органични съединения . Възможно е едновременно използване  на CO2 от газова бутилка и на Flourish Excel . Това е така, защото процесите, които извършват фотосинтезиращите съединения и образуването им могат да  стават едновременно. По този начин използването на Flourish Excel самостоятелно или в комбинация с CO2 бутилка може да бъде полезно. Комбинацията на практика е идеална в случаи, когато използването на CO2 подаване от бутилка може да доведе до ниски pH стойности. Flourish Excel също така съдържа вещества, които намаляват съдържанието на желязо и позволяват задържането на железни йони Fe+2, които по-лесно се усвояват от растенията, отколкото железните йони Fe+3.

Защо този препарат е различен?

Причината, поради която растенията се нуждаят от CO2 е да образуват по-дълги вериги на въглеродни съединения, наричани още фотосинтезиращи междинни съединения. Тези съединения съдържат вещества като рибулоза 1,5-бифосфат и 2-карбокси -3-кето-З-арабинитол 1,5 бифосфат. Въпреки че наименованията им са сложни, всъщност структурата им е доста проста (5 въглеродни вериги). Flourish Excel не съдържа тези специфични вещества, но съдържа такова, което е доста близко до тях. Използвайки Flourish Excel, Вие прескачате нуждата от CO2 и предоставяте на растенията вече завършени подобни по структура съединения. Това е структурното сходство, с което Flourish Excel може да бъде използван в процеса на образуване на въглеродните вериги при фотосинтеза. Прости химични или ензимни стъпки могат лесно да го преобразуват във всеки от гореописаните съединения (или вариация на тях).

Начин на ползване

При първоначално използване или при по-голяма смяна на вода (над 40%), използвайте 1 капачка (5 мл) на всеки 40 литра вода. След това използвайте по 1 капачка на всеки 200 литра вода дневно или през ден. Дозировката може леко да се увеличава при бързо растящи растения в аквариума. При нужда от по-малки дози, имайте предвид, че всяко деление на капачката е 1 мл.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Flourish Excel™

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 93
  • 10.30лв.

Опции

Етикети: seachem, flourish, excel™, тор, препарати, за, растения black, friday

SeaChem Flourish Iron™  е добавка с висока концентрация (10,000 mg/L) на железен глюконат(Fe+2). Тря..
10.30лв.
SeaChem Flourish™ е цялостна добавка за растенията в аквариума. Тя съдържа богат асортиме..
9.30лв.
Flourish Advance ™ е съставен от 100% естествени съставки и е предназначен за подсилване  растежа на..
9.50лв.
SeaChem Flourish Potassium съдържа 50 000 мг в литър препарат калий, подходящ за аквариумни растения..
14.70лв.
SeaChem Flourish Trace™ предоставя богато разнообразие от подхранващи елементи, нужни за здравословн..
8.80лв.
PROFLOR Тор за аквариумни растения, съдържащ микро и макро елементи. Подпомага нормалния расте..
3.40лв.