Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Други приложения на акваристиката

Posted by gabriela 09/11/2022 0 Comment(s)

Ние, българите, обичаме да празнуваме, да хапваме и пийваме. В кръвта са ни веселбите, богатите трапези, изкусните мезета и хубавите питиета. В делник и в празник, с повод и без повод, сме готови да поканим или да отидем на гости, да си думаме добро и да си казваме „наздраве“. От векове предпочитаме силните напитки, отпиваме на големи глътки, докато не усетим приятния пламък в гърлото. Опитни сме в пиршествата, ненапразна е и поговорката „Във виното е истината“.
За да имаме качествен алкохол обаче, e нужно да отгледаме или подберем от магазина плодове, да се снабдим с необходимите количества захар и не на последно място да узнаем какви са принципите на ферментацията. Това е онзи вълшебен процес, в който се крие майсторлъка в направата на сполучливата парлива течност. Изучаването на занаята как въглехидратите се разграждат до крайния продукт етанол е дълга технология, в чието усвояване като че ли се крие духът на българщината.
Малцина са тези, които знаят, че някои компоненти на акваристиката може да се използват в производството на домашен алкохол. Въздушните помпи и камъчетата за въздух, например, обогатяват бъдещата ракия с кислород, което значително ускорява технологията. Тук, както и при аквариумите, трябва да обърнем внимание на дебита и мощността им. Съответно, колкото тези показатели са по-големи, толкова по-добре. Предлагаме артикули на Eheim и Hagen (Германия), AquaEL (Полша), Ferplast (Италия), RS Electrical (Китай) и др. Не всяко камъче за въздух става за това -  високият градус постепенно разгражда и унищожава обикновените и тези с пластмасова основа. При покупката се ориентирайте към дървеното камъче EHEIM skim marine 100 и към дифузера на същия производител.
Нагревателите може да се използват за загряване на „ширата“, за да се активизират дрождите и да я превърнат във вино. За разлика от акваристиката, правилото ват/литър в този случай не е закономерно. Плодовият сок, винената заготовка, има по-голяма плътност от тази на водата и поради това е добре да се насочите към по-силни и мощни продукти на марките Eheim, Fluval (Германия), Ferplast (Италия), AquaEL (Полша) и др. С тях можете да бъдете сигурни, че притежавате качество.
Водните помпи влизат в употреба при претакането на зелето. Необходимо е да се съобразят дебитът, мощността и водния стълб, като пак е хубаво да имаме едно наум относно консистенцията на зелевия сок, както и тази на ширата и джибрите, която е доста по-различна от тази на водата. От тази гледна точка не бива да се гледа точно конкретно на характеристиките на артикула, посочени от производителя. Ние, от Aquarium.bg, предлагаме всичко необходимо за акваристиката, а както вече разбрахте и стоки, които могат да намерят и странична употреба на световно известните марки Eheim и Hagen (Германия), Ferplast (Италия), AquaEL (Полша) и др. Пазарувайте разумно и при колебание се консултирайте с нашите специалисти.

 

Leave a Comment