Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Отглеждане на езерни риби

Posted by parvan 24/06/2022 0 Comment(s)

Красивото градинско езеро е немислимо без наличието на риби и растения. Преди да пуснете любимците си във водата, те трябва да преминат през карантина, за да се предотврати появата на болести и паразити. Тествайте редовно параметрите на средата, снабдете се с качествена филтрираща система и аерация. Подходящи за това са филтрите на Eheim или Laguna (Hagen), които с иновативната си технология осигуряват изключителна механична и биологична филтрация, както и елиминиране на риска от зарази.
Най-напред ще разгледаме японския шаран кои. Той е предпочитан езерен обитател и е представител на семейство Шаранови. Получен е в резултат на дългогодишна селекция в Китай и Япония. Могат да достигнат от 90 до 150 см. дължина, което зависи от условията им на живот. Характеризира се с ярка окраска, в която преобладават белия, черния, червения, жълтия, синия и кремавия цвят. Работи се активно върху създаването на нови вариетети.

Коите са едри и се нуждаят от по-големи пространства – за един индивид са необходими поне 2м3 вода. Добре е редовно да следите показателите на средата, като за тази цел ние предлагаме тестове на редица производители Eheim (Германия), Seachem (САЩ), Tropical (Полша) и др. Изискванията им са: 7-7,5 pH, обща твърдост до 20C. Студенолюбиви са и виреят от 10 до 24 немски градуса. Всеядни са, но е хубаво да се редува разнообразна храна, за да се усвоят по-пълно витамините.
Златните риби също са представители на семейство Шаранови. В зависимост от разновидностите си могат да достигнат от 12 до 40 см. големина. Чувстват се перфектно при 5,5 до 7,7 pH и обща твърдост от 3 до 20 немски градуса. И те обичат по-ниските температури от 16 до 22C. Много са лакоми и могат да погълнат всичко, което им дадете. Преобладаваща при тях е растителната храна и по-малко тази от животински произход. Количеството трябва да е толкова, колкото могат да изядат за 1-2 минути.

Не забравяйте да обърнете внимание и на създаването на натурална среда за вашите любимци. За тази цел е добре да си закупите и целесъобразните грунд и растителност. В нашите магазини и на сайта ни ще откриете богата гама от избор на тези елементи. Благоприятно предпочитание е видът Офиопогон (Ophiopogon. Sp), защото е с по-твърди листа и няма опасност да бъде опасан от рибите. При нас ще намерите, както кои и златни рибки (физическите ни магазини), така и продукти за езера. Aquarium.bg поддържа голямо разнообразие от техническо оборудване за езера – фонтанни и езерни помпи на Еheim (Германия), Hydor (Италия), SunSun (Китай), филтри на Eheim и Fluval (Германия). Храните са на гранули и стиксове на марките Hikari (Япония) и Tropical (Полша). Препаратите са на Eheim (Германия), Seachem (САЩ), Tropical (Полша), Dajana Pet (Чехия). Грундове на Dennerle (Германия), AquaEL (Полша), ОЕМ и др., корени и скали на OEM и Croci (Италия).

 

Leave a Comment