Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Почистване на аквариума

Posted by gabriela 03/02/2023 0 Comment(s)

Всеки акварист знае в определена степен колко е важна редовната поддръжка на аквариума. Тя включва не само смяната на водата, но и изчистването на стъклата и декорациите. По този начин премахваме натрупалите се органични отпадъци и алги по тях. Процедурата изисква усилено търкане с различни чистачки, почистващи магнити и гъби. Това не е от най-забавните неща, но последващото удовлетворение от добре свършената работа е несравнимо. Именно за тези аксесоари ще говорим в настоящата статия.
Aquarium.bg предлага широка гама от такива продукти на марките Eheim, Hagen, Dennerle и JBL (Германия), Seachem (САЩ), RS Electrical, Hailea и Wave (Китай) и други. Те са познати в цял свят и са гарант за сигурност и качество. Като цяло чистачките могат да бъдат с различна дължина, с ножче или гъба на единия край. Магнитите най-често се състоят от две части, като тази с дръжката се поставя от външната, а другата срещу нея от вътрешната страна на акваскейпа. Тук ще разгледаме някои по-интересни артикули.
Един от тях е чистачката с ножче Eheim Rapid Cleaner. Тя служи за ефективно почистване на вътрешната страна на стъклото на аквариума. С нея бързо, лесно и ефективно се изчистват водораслите и мръсотията. Дизайнът ѝ позволява лесна смяна на ножа, а разнообразието от глави придава по-голям комфорт. Остриетата ѝ са с изключителна дълготрайност и голяма работна повърхност от 8 см., а интегрираната ѝ силиконова защита служи за предотвратяване от нараняване на уплътненията.
Друг представител на инструментите за изчистване на аквариумните нечистотии е двустранната гъба на Dennerle Cleanator cleaning sponge. Тя отстранява и най-упоритите остатъци от алги и варовик. Предназначена е за сладководни аквариуми и е с две повърхности. Направена е, както от неръждаема стоманена вата, така и от по-мека част. Благодарение на ергономичната си форма с нея се достига до най-тесните ъгли. Характеризира се с безопасност и дълготрайност, без да наранява стъклото.
Не на последно място ще се спрем и на ръкавицата на немския производител JBL. С нея можете да почиствате украшенията в акваскейпа ви по-удобно и прецизно с помощта на собствените ви ръце, без допълнителни средства. Редно е да споменем, че чистачките с ножчета са подходящи за прави стъкла и упорити водорасли, а магнитните са перфектни за трудно достъпните места. Не забравяйте за четките за изчистването на филтърните ротори, както и тези за маркучите. Те също се нуждаят от почистване.
В нашата търговска мрежа имаме за всекиго по нещо, свързано с нашето любимо хоби. От аквариуми и терариуми, през техника, храни и препарати до живи растения и аксесоари. Официален представител сме за България на световноизвестни марки за акваристика, което ни дава правото да твърдим, че при нас ще откриете професионализъм, както в обслужването, така и в сигурността на стоките ни. Заповядайте при нас и се насладете на удоволствието от домашния подводен свят.

Leave a Comment