Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Сравнение между Eheim Professionel и Fluval FX

Posted by parvan 22/07/2022 0 Comment(s)

На няколко пъти споменахме, че филтриращата система е изключително важна за всеки аквариум. Тя осигурява пречистването на водата и благоприятните условия на живот на обитателите. Затова е изключително важно при закупуването на филтър (канистър) да се ориентираме към марки, които гарантират качество и надеждност. В това отношение безспорно лидери на пазара са немските производители Eheim и Hagen. Днес ще разгледаме и сравним техните най-добри продукти Eheim Professionel (329 лв.) и Fluval FX (419 лв.)
Техните основни предимства са:
- европейска изобретателност и иновации (произход от Германия) 
- притежават нова и интелигентна технология с повече функции
- сложна многостепенна филтрация, предлагаща медия с по-голям капацитет
- комбинация от мощност и ефективност, която скъсява времето за поддръжка на артикула
- здравина и издръжливост
- комплектите им съдържат аксесоари за инсталация и монтаж
- подходящи са, както за сладководни, така и за морски аквариуми, с изключение на модела Eheim Professionel 5e 600T, който е предназначен само за сладководни акваскейпове
- ефикасни са и тихи
- 36 месеца гаранция
Различията между  тях са следните:
При Fluval FX:
- най-новото поколение канистри включва два допълнителни контейнера за още по-голям обем и производителност 
- микрочип технологията Smart Pump облагодетелства оптималната работа на помпата. Благодарение на нея веднъж на всеки 12 часа филтърът спира работа, за да позволи на уловения въздух да излезе, поддържайки максимална резултатност на пречистване.
- опцията Fluval Gravel Vac позволява директно свързване към спомагателния клапан за почистване на субстрата. Клапанът за потока се управлява с палец, чрез който се регулира налягането бързо и лесно. Филтърните торби за еднократна употреба предлагат безпроблемна поддръжка за различни приложения. 
- многофункционален дренаж чрез гореспоменатия спомагателен клапан, което прави достъпно изпразването на контейнера и удобната смяна на водата чрез източване и пълнене директно чрез него
При Eheim Professionel:
- интегрирана WiFi функционалност и дистанционно управление, посредством смарт телефон, таблет или компютър (при някои от моделите)
- не изисква задължителна софтуерна апликация на приложението
- WiFi функцията може да бъде деактивирана от настройките
- електронно регулиране на водния поток 
- възможност за връзка с други устройства (LEDcontrol+)
- има вградена помощна система за засмукване, поради което обемът му бързо се запълва 
- големият пред-филтър е достъпен (зад главата на помпата), поради което премахването на замърсяването се осъществява без да се нарушава балансът му
Накрая можем да кажем, че независимо на кой от двата филтъра се спрете, вие избирате наистина първокачествена аквариумна техника, която ще обезпечи оптималните жизнени параметри във вашия аквариум. 

Leave a Comment