Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Сравнение между Eheim Jager и Eheim Thermocontrol

Posted by parvan 20/07/2022 0 Comment(s)

Повечето аквариумни риби произхождат от тропиците и субтропиците и следователно, за да им осигурим достатъчен комфорт, трябва да се снабдим с нагревател. В това отношение производителят Eheim е безкомпромисен, като неговите продукти гарантират изключително качество. Днес ще разгледаме моделите Eheim Jager (62.90 лв.) и Eheim Thermocontrol (115.00 лв.), които са истинско нововъведение в тази област. Ще се спрем на техните положителни страни, както и на съществените разлики помежду им. С тази прецизна техника на EHEIM вашите любимци получават точната температура във всеки момент и във всеки аквариум. Те са ултрамодерни електронни термични уреди, които са снабдени с най-добрата налична технология. Покритието им, изработенo от специално лабораторно стъкло, увеличава нагряващата повърхност, служи като топлинен щит и осигурява оптимално равномерно излъчване на топлина. И без значение дали искате да затоплите 20 или 1000 литров аквариум – имате доста разновидности, от които да избирате. Основните им предимства са:
- те са напълно потопяеми (водоустойчиви)
- имат прецизно регулиране на температурата
- подходящи са за сладководни и морски аквариуми
- светлинен индикатор за включване/изключване (контролна лампа)
- притежават Thermo Safety Control – предпазен механизъм, който позволява защита от „работа на сухо“. Нагревателят ще се изключи при изваждане от водата и ще възобнови дейността си след връщане. Това е особено важно за безопасността.
- равномерно топлоотдаване
- изработени са от специален материал, който увеличава нагряващата повърхност и служи като топлинен щит
- комплектите им включват монтажна скоба и вендузи за сигурно и гъвкаво поставяне във вашата аквариумна система. Изключително дългият им захранващ кабел е предназначен за много приложения.
По-важните различия между двата продукта са:
- различен температурен диапазон – при Eheim Jager той е в границите 18-34 градуса, докато при Eheim Thermocontrol е 20-32 градуса. Тук предимството е при първия модел, защото при него се позволяват по-големи вариации на измерваната температура.
- Eheim Jager може да се калибрира, докато при Eheim Thermocontrol тази функция липсва. Калибрирането е настройване на разликата между зададените градуси на нагревателя и действителните такива на водата, измерени с термометър. Регулирането става чрез TruTemp Dial. Използвайки циферблата TruTemp с пръстен за пренастройка, потребителят може да нагласи отново нагревателя за точно отчитане на температурата. Точността на управление е +/- 0,5°C.
Накрая можем да споменем, че и на който от двата нагревателя да се спрете, няма да сбъркате, стига артикулът да отговаря на обема на акваскейпа ви (съотношение ват/литър) и на вашите изисквания във връзка с опциите, с които разполагат. 

Leave a Comment