Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 80 лв.!

Автоматична хранилка Eheim Autofeeder-ревю

Posted by gabriela 14/06/2024 0 Comment(s)

Отглеждането на рибки изисква определено ниво на ангажираност - смяна на водата, редовно почистване, хранене и внимание към вашия аквариум. Неизбежно, обаче, идва момент, когато трябва да напуснете дома/града и тогава реалността ви връхлита: как ще оцелеят рибките ми без храна?

За щастие, има решение на този проблем и това е автоматичната хранилка на марката Eheim - Eheim Autofeeder.

Тази хранилка работи чрез въртене на барабан, в който има сложена храна за риби. Този полупрозрачен барабан има отвор от едната страна и е с регулируема врата. Позицията на вратата контролира размера на отвора и колко храна се отделя при всеки цикъл на хранене.

Цикълът на хранене се осъществява, когато устройството завърти контейнерa за храна, където отворът (който обикновено се намира в горната част) сочи надолу, за да разпредели храната, след което се връща обратно в нормалното си положение.

А ето някои от характеристиките на автоматичната хранилка за риби на Eheim:

  1. Устройството се управлява от цифров таймер и дисплей.
  2. Хранилката се захранва от две батерии АА – няма нужда от захранващ кабел.
  3. Може да пуска всякаква суха храна за риби, от люспи до гранули. Количеството на разпределената храна се контролира чрез регулируемата разпределителна вратичка на контейнера.
  4. Таймерът може да бъде програмиран за 1 до 4 хранения на ден, като времето за всяко хранене се задава от вас.
  5. Всяко хранене може да бъде програмирано така, че да има едно завъртане на контейнера за храна или двойно завъртане, при което устройството завърта контейнера веднъж, за да разпредели храна, изчаква една минута и след това завърта контейнера за храна втори път.
  6. Хранилката включва вентилатор, който поддържа храната суха. Това помага да се гарантира, че тя няма да залепне и да задръсти отвора.
  7. Eheim Autofeeder има бутон за ръчно хранене, който е много удобен, тъй като така може да се провери дали хранилката не е отворенапрекалено много или прекалено малко.

Има два начина, по които можете да монтирате хранилката на Eheim.

Първият е най-простият и той епросто да поставите устройството на равна повърхност, като частта с контейнерчето да виси над аквариумната вода. Комплектът идва с 2 квадратчета велкро, с помощта на които се закрепва хранилката към равна повърхност и по този начин се предпазва устройството от изместване.

Вторият вариант за монтаж е със скоба, позволяваща захващане на хранилката към стъклото на аквариума. Монтажната скоба е прикрепена към дъното на хранилката с малък винт. Този начин е ефикасен за отворени аквариуми.

Продуктът идва с комплект батерии АА, аксесоари за монтаж и инструкции за употреба.

Автоматичната хранилка на Eheim е последователен и надежден уред при храненето на аквариумните любимци и е чудесна помощ за моментите, когато не сме си у дома.

Leave a Comment