Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Препарати за градински езера

Posted by ramona 29/06/2022 0 Comment(s)

След като сме стартирали градинското езеро, идва ред на неговото поддържане. То се характеризира с осигуряване на определени условия на обитателите му, така че те да отговарят на тези в естествената им среда. Това се осъществява със запазване на дадени параметри на водата, които да са съобразени с изискванията им за живот. Тук е важно тестването на стойностите на средата. Във връзка с това ние предлагаме тестове на различни марки - Eheim (Германия), Seachem (САЩ), Tropical (Полша) и др.                                                                                 
Преди да пуснем любимците си в езерото, трябва да прибегнем до използване на препарати. Подходящи за случая са подобрителите за вода, като Seachem Pond Prime. Той е висококонцентриран продукт, който премахва хлора и амоняка, както и намалява количеството на нитрати и нитрити. Можете да се снабдите и с Eheim Pond Base, който освен, че неутрализира хлора, обогатява витамин B1. По този начин се създава естествена среда на живот за рибите.
Относно избистрянето, препоръчваме да се спрете на Seachem Pond Clarigen, чиято съставка го превръща в уникален флокулиращ агент. Той се справя с всякакви помътнявания на водата. Tropical Bactosan Pond има същата функция – спомага за избистрянето на градинските езера. По своята същност пречистването на водната среда е важно от гледна точка на външния вид на нашия воден оазис. А и мътността пречи да се наслаждаваме на пъстрите ни любимци.
Ако езерото е на слънчево изложение през целия ден, неизменно ще се появят алги. Те понижават и спират растежа на висшите растения, като с течение на времето водят до тяхното унищожаване. Развалят естетиката и влошават химическите параметри. Масовото им развитие увеличава твърдостта на водата и високото наличие на азотните съединения. В такъв случай е добре да пристъпим към използване на алгициди. Такива са Tropical Blue Gard Pond и Tropical Algin Pond.
Съзряването на езерцето е свързано с отстраняването на органичните замърсявания. В този аспект голяма помощ могат да ни окажат тези препарати, които гарантират биологичното равновесие. В повечето случаи те съдържат живи, подбрани видове и култури бактерии, подпомагащи намаляването на амоняк и нитрити. Предназначени са за употреба в новосъздадени езера, както и в стабилизирани такива. За пример можем да посочим Tropical Bactinin Pond, както и Seachem Pond Stability.  
Използвайте езерни препарати и проверявайте стойностите на водата, за да я поддържате винаги чиста. В нашите магазини и на сайта ни можете да откриете богато разнообразие от всичко необходимо за гарантиране на чистотата на вашето градинско езеро. Съветваме ви да се насочите към гамата на Eheim, Seachem, Tropical, Dajana Pet и др. Ние сме директен техен вносител за България и удостоверяваме за качеството и ефективността им.

Leave a Comment