Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 49 лв.!

Препарати за градински езера

01/06/2020 1 Comment(s)

Не веднъж сме ви казвали колко важно е тестването на стойностите на водата в аквариума. При градинските езера също трябва да осигурите определени условия на бъдещите си обитатели, така че да отговарят на естествената им среда и условия.

 

За да отглеждате езерни рибки и растения, трябва да поддържате определени параметри на водата, които да са съобразени спрямо техните изисквания за отглеждане.

 

Ако в езерцето си имате кои, трябва да знаете, че те изискват определени параметри на водата: 7-7,5 pH, обща твърдост на водата – до 20 ° и предпочитат по-ниска температура на водата: от 10 до 24 °С.

 

Другите най-често отглеждани езерни рибки са златните рибки и  параметрите на водата трябва да са със стойности от 5,5 до 7,7 pH, обща твърдост – от 3 до 20 ° и температура на водата от 16 до 22 °С.

 

Препарати за езера

 

Преди да пуснете рибките в езерцето трябва да стартирате биологична филтрация.

Може да я осъществите с препарати за стартиране за езера. Подходящ препарат за стартиране на жива бактерия е EHEIM pond bacteriaSTART стартираща бактерия – една опаковка може да използвате за обем на езеро до 15 000 литра вода.  

Eheim - стартираща бактерия

 

Стартиращата бактерия се използва при стартирането на езерен филтър, както и при почистването му, като се грижи водата да бъде кристално чиста без бактерии.

 

Подходящи препарати за неутрализиране на тежките метали с богата формула на витамин B1 са подобрителите  EHEIM POND BASE.

eheim pond base

 

 

EHEIM POND KICK са натурални бактерии за стартиране и поддръжка на езера, които намаляват нивата на органиката.

eheim pond kick

 

 

EHEIM algoSTOP direct – препарат против нишковидни алги

Ако езерото ви е разположено на пряка слънчева светлина през целия ден, почти е сигурно, че ще се появят и алги в него. Препаратът EHEIM algoSTOP direct премахва алгите като унищожава клетките им. Трябва да се нанася директно върху тях и да се внимава да не попадне върху растенията.

eheim algo stop

 

Останалите езерни препарати можете да видите тук.

 

Използвайте езерни препарати и проверявайте стойностите на водата, за да поддържате винаги чиста вода.

1 Comment(s)

ZMskyuza:
20/06/2021, 05:39:06 AM, http://www.vulnweb.com
Reply

e

ZMskyuza:
20/06/2021, 05:39:12 AM

1

ZMskyuza:
20/06/2021, 05:39:15 AM

1

Leave a Comment