Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
SeaChem Prime™

SeaChem Prime™

SeaChem Prime™ е пълен и концентриран подобрител за вода, подходящ за употреба както в соленоводни, така и в сладководни аквариуми. Prime премахва/неутрализира хлор, хлорамин и амоняка. Подобрителят Prime трансформира амонякa в безопасна, нетоксична форма, която лесно ще се отстрани от аквариумния биофилтър. Prime може да се използва за намаляване на натрупрането на амоняк /нитрити, при стартиране на водния цикъл на аквариума. Prime се свързва и детоксикира нитрити и нитрати, което позволява на биофилтъра по-ефективно да ги премахне. Също така ще взаимодейства и неутрализира тежките метали, съдържащи се в чешмяната вода при условие на нормална концентрация на такива в нея. Prime също така спомага за производството и възстановяването на естествената слузеста обвивка върху тялото на аквариумните рибки. Prime не влияе на рН на аквариума и няма да затрудни работата на аквариумния  скимер. Използвайте при стартиране на водния цикъл  и всеки път, когато добавяте или сменяте водата в аквариума.

Защо Prime е различен?

Почти всички производители на аквариумни препарати предлагат продукти, които премахват хлора. Нито един от тях обаче, не може да се сравни по качество, концентрация и ефективност с  SeaChem Prime. Prime е вторият по концентрация dechlorinator на пазара след Аquavitro alpha, отново произвеждан от Seachem. Една опаковка от 100 ml  е достатъчна за  над 3800 л чемяна вода.

Подобрителят Prime също съдържа свързващо вещество, което трансформира амоняка, нитритите и нитратите в нетоксични. Много е важно да се разбере как тези две функции да работят заедно. Всички дехлоратори действат чрез химичен процес, известен като редукция. В този процес, токсично разтворимия газ хлор (Cl2) се превръща в нетоксични хлорни йони (Cl-). Редукционният процес също нарушава връзките между хлора и азотните атоми в молекулата на хлорамина (NH2Cl), освобождаващи хлорните атоми и замяната им с водород (Н) за създаване на амоняк (NH3).

Обикновено другите дехлоратори спират там, оставяйки един аквариум пълен с токсичен амоняк! SeaChem предприемa необходимата следваща стъпка чрез включване на амоняк-свързващо вещество за неутрализация на амоняка, произведен в процеса на редукция.

Бъдете много внимателни при закупуване на подобрители за аквариумната вода. Ако Вашата община включва и използва хлорамини в запасите от вода, стандартен разтвор на натриев тиосулфат дехлоратор не е достатъчен. Prime подпомага естественото производство и регенериране на естествената слузеста обвивка върху тялото на аквариумните рибки по-бързо, отколкото, ако се разчита на изкуствени или слузести съединения с неместен произход. Допълнителен бонус за риф любители - Prime няма да затрудни работата на аквариумния  протеин - скимер.

Указания за употреба

Използвайте една пълна мерителна капачка (5 мл) за всеки 200 L чешмяна нова вода. Това премахва около 1 мг/л амоняк, 4 мг/л хлорамин, или 5 м /л хлор. За по-малки дози, моля, обърнете внимание, всяка мерителна чертичка на мерителната капачка е около 1 мл. Може да се добавя директно в аквариума, но по-добре ако се прибавят първо в съда, в който е налята подготвената за добавяне в аквариума вода. Ако добавите директно към аквариума, спазвайте инструкциите съобразно обема на аквариума. Нормално е да се усеща миризма на сяра. За изключително високи концентрации хлорамин, двойна доза от подобрителя за вода Prime може да се използва безопасно. За премахване на нитрити в случай на необходимост, може да се използва до 5 пъти над препоръчаната доза. Ако температурата е по-висока 30 ° С, а хлорът или амонякът са с ниски нива, използвайте половината от препоръчаната доза.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

SeaChem Prime™

  • Производител: Seachem
  • Код:
  • Наличност: 1014
  • 9.90лв.

Опции

на 4 вноски по 2.59 лв.

Етикети: seachem, prime™, подобрители, за, вода black, friday

SeaChem Stability ® бързо и безопасно ще изгради естествен биофилтър, както в сладководни, така и в ..
9.90лв.
Seachem Replenish е патентована смес от соли, предназначена за попълване на съответните физиологични..
7.70лв.
Seachem Safe е концентрираната версия на Seachem Prime. Може да се използва за сладководни и морски ..
18.20лв.
Gold Salt ™ е предназначен да осигури перфектната среда за всички видове златни рибки. Използването ..
8.90лв.
Водозащитен термометър за аквариуми. Термометърът е произведен от дебело стъкло. ..
2.40лв.
Кеп 5 Изчерпан
Моделът представлява кепче за аквариум на производителя Hailea с размери : 5" (12,7 см.) Тех..
1.80лв.
Чистачка за аквариум с дължина от 40 см.   ..
2.40лв.