Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Безплатна експресна доставка до адрес за всички поръчки над 80 лв.!

Прахосмукачки за езера

Posted by gabriela 20/06/2024 0 Comment(s)

Прахосмукачките за езера са полезен инструмент за поддържане на градинските езера и фонтанни части в добро състояние.

Всички видове естествени и създадени от човека отпадъци се събират и утаяват в нашите езера с кои, водни градини, фонтани. Мъртви клетки от водорасли, растителни фрагменти, твърди рибни отпадъци и неизядена рибна храна, образуват слой от гниеща утайка, вредна за живота в езерото.

На какъв принцип работят прахосмукачките?

Те работят на принципа на обикновените, но са проектирани да вкарват вода, вместо въздух и да филтрират кал, утайки, листа и други твърди частици, които се натрупват на дъното на езерото.

Прахосмукачките за езера работят с помощта на водна помпа, която засмуква водата. След това водата се изтласква от изпускателната тръба, готова да се върне обратно в езерото.

Полезен съвет: Утайката, събрана от езерото, всъщност е фантастична растителна тор, затова, вместо да я изхвърлите, може да я използвате за наторяване на вашата градина.

И така, какви са предимствата и с какво може да се справи един такъв уред?

Няколко паднали листа или дори тънък слой утайка не биха представлявали сериозна заплаха за вашето езеро, но натрупването на сериозно количество органични остатъци ще погълне разтворениякислород, отнемайки го от водните обитатели, които имат нужда от него.

  1. Водорасли – повечето прахосмукачки могат да се справят с тези езерни вредители и други меки плевели, които могат да бъдат открити в езерото.
  2. Утайка – обичайно, утайката се натрупва по дъното на езерото. Тя може да бъде комбинация от пръст и изгнил растителен материал, които се комбинират и образуват вещество, подобно на кал.

Ако вашето езеро е покрито с камъчета, имайте предвид, че те също могат дасе замърсят. Повечето прахосмукачки имат достатъчно малка дюза, за да почистят повърхността на камъните и зоните между тях. Декорации и всякакви други орнаменти, които придават красота на езерото, също могат да бъдат почистени.

Прахосмукачката е много полезна и в случаите, когато трябва да почистите прага пред езерото,тъй като там често се натрупват замърсявания.

Как да изберем подходяща чистачка за езера ?

При избора на този уред, е необходимо да се съобразите с размера и дълбочината на вашето езеро. Колкото по-голямо е то, толкова повече засмукване ще ви трябва. Също така, трябва да вземете предвид дължината на изпускателния маркуч, както и да съобразите дължинатана захранващия кабел.

Вредят ли езерните прахосмукачки на водните обитатели?

Тези уреди не вредят на домашните ви любимци. Въпреки това, ако някоя малка рибка бъде случайно засмукана, може лесно да бъде извадена чрез изпускателния маркуч.

Чистачките за езера ще почистят бързо и ефикасно вашето езеро, с минимално смущение на водния свят.

Важно е да запомните, че никога не бива да източвате езерото напълно. Допълнете го с вода, която е дехлорирана.

В нашия сайт, aquarium.bg, може да разгледате видовете езерни прахосмукачки, които предлагаме, на марките Eheim и Hailea.

Leave a Comment