Този сайт използва "бисквитки", с цел подобряване качеството на услугите. Продължавайки да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на "бисквитки".
Активен въглен Hailea

Активен въглен Hailea

 


Защо се ползва активен въглен в акваристиката? 
Всички знаем, че рибите в аквариума ни произвеждат отровен амоний, който се преработва в сравнително неотровни нитрати от бактерии, които живеят във филтърния материал. Съществуват и други замърсители в доста по-малки количества, които се генерират от живите процеси в нашия аквариум и които за определен период от време могат да се натрупат достатъчно, за да окажат ефект върху обитателите на аквариума. Слабото, жълтеникаво помътняване на водата е индикатор на присъствието на поне един такъв замърсител. Най-важната функция на активния въглен е да премахва тези нечистотии преди те да достигнат нива достатъчно високи за да предизвикат стрес или да увредят органите на аквариумните обитатели. 
Активният въглен изпълнява и други важни функции като например премахва разтворимите токсични газове, като водороден сулфид и метан, които са резулат от лоша циркулация на водата. Изпълнява функцията на катализатор за бързото превръщане на хлорния газ в безобиден водороден хлорид. Прави водата кристално чиста, чрез абсорбиране на дребни твърди частици, които са твърде малки, за да бъдат хванати от ватата във филтъра. Помага за защитата на аквариумните обитатели от случайно попаднали токсични химикали, като пестициди, разтворители, почистващи препарати, никотин и др.


 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност
Магазин Количество
гр. Пазарджик 0 броя
гр. София Оборище 0 броя
гр. София Младост 2 0 броя
гр. София Южен парк 0 броя
гр. София Mall of Sofia 0 броя
гр. София Люлин 3 0 броя

Активен въглен Hailea

  • Производител: Hailea
  • Код:
  • Наличност: 1
  • 6.00лв.
на 4 вноски по 1.57 лв.

Етикети: активен, въглен, hailea, 100, гр, филтър, медия активен, филтър, медия активен, филтри

Резервен пълнител с активен въглен за обратна осмоза. Филтърът с активен въглен поглъща различни ..
17.60лв.
Filter Bag - Филтърна торбичка 2бр Изчерпан
Два броя филтърни торбички за филтърен материал. ..
3.00лв.